Denník N

Kráľ je mŕtvy, nech žije kráľ!

Ministri školstva sa na ministerstve striedajú častejšie, ako klienti nevestincov. V podstate ide o to isté. Do….š (pre jazykovedný ústav domrvíš) najviac ako sa dá, a Dovidenia!

Číslo 18, bolo práve vykopnuté na smetisko dejín slovenského, mimoriadne chaotického školstva. Ešte pár pokusov a budeme na Hlave 22. Nie že by sme už dávno neboli. Sme. No potom, bude sedieť konečne aj číslo.

Od začiatku sme upozorňovali na to, že tento chlapík, vytiahnutý z dobre zakonzervovanej kancelárie ministerstva, nie je určite vhodným kandidátom. Minulosť poznačená kauzou Študentský pôžičkový fond napr. S prvým verejným vystúpením tejto silonovej SNS záplaty, na už tak dotrhané, nekvalitné  ,,gate“ od Vietnamca akými je naše školstvo, nám bolo všetkým jasné, ako dlho táto záplata  vydrží. Samozrejme, že praskla po dvoch, troch drepoch. A? Nič. Snáď len to, že z tých ,,gatí“ od Vietnamca, akými je naše školstvo, zíza nielen na Slovensko, obrovská holá r.ť.(pre jazykovedný ústav zadnica)

Ministri školstva sa na ministerstve striedajú častejšie, ako klienti nevestincov. V podstate ide o to isté. Do….š (pre jazykovedný ústav domrvíš) najviac ako sa dá, a Dovidenia!

Malá štatistika striedania záplat.

  1. 10 mesiacov
  2. cca 2 roky
  3. 4 mesiace – zastupujúci
  4. 10 mesiacov
  5. 6 mesiacov – zastupujúci
  6. 4 mesiace
  7. 8 mesiacov
  8. 3 roky 10 mesiacov
  9. 3 roky 6 mesiacov
  10. 6 mesiacov
  11. 3 roky 4 mesiace
  12. 5 mesiacov
  13. 4 roky
  14. 1 rok 4 mesiace
  15. 1 rok 7 mesiacov
  16. 5 mesiacov
  17. 1 rok 3 mesiace
  18. 1 rok 5 mesiacov

Je tu ešte niekto, kto si naozaj myslí, že za stav v akom je naše školstvo, môžu len nekvalitní učitelia? To dokedy sa tu budú ľuďom vymývať mozgy? To dokedy a na čo, budú ešte učitelia, rodičia, ale aj verejnosť čakať ?! To dokedy sa mienime prizerať ako pár nenažrancov, politikov, papalášov, nazvime ich ako chcete, rozkráda a doslova plieni túto krajinu ekonomicky aj duševne?

Chvíľu mi bolo toho potiaceho sa, večne si oblizujúceho pery, prapodivného chlapíka ľúto. Áno, bol mimo obraz, zvuk aj realitu, ale aj tak. Zagánila som na neho až v momente, keď namiesto toho, aby vysvetlil prečo prachy z eurofondov, určené na vedu a výskum, nešli na vedu a výskum. Najviac sa mi páčila rozprávka Ako neodišlo ani euro na vandrovku. A tým pádom čo? Skutok sa nestal? Veď jasné, že neodišlo keď mu na to došli! Vajce bolo chytrejšie. Tomu na to nedošli, tak v kľude mohlo na vandrovku odísť. (pre mladšie generácie, vajce z rozprávky Ako išlo vajce na vandrovku) No a argumentovať pri vysvetľovaní megapodvodu tým, že učiteľom zvýšili platy a na to sa ho nikto neopýtal, to bolo milý Peter strategicky rovnajúce sa odistenému granátu.

Neviem čo dodať k záplate č.18. Snáď len, že k najväčšej reforme síce opäť nedošlo, ale k super rýchlej určite áno. Vďaka za nastavené procesy a ochotu zaplátať túto holú r.ť. Myslím, že nič nie je stratené. Určite nám páni akože politici, opäť výborne vyberú. Záplatu. Ja osobne by som bola za nové nohavice aspoň z priemerného reťazca. Vydržali by podstatne dlhšie bez záplat.

 

Počúvajte ma sem! Veď ide len o peniaze. (škaredý akože úsmev)

 

Povedal ujo Soták na TB. Veď hej. Ide len o pár mega, ktoré nás majú posunúť bližšie k civilizácii. Či ? No nič, veď z cudzieho krv predsa netečie. Veď sa nešli rozkradnúť prachy železiarní.

Prečo spomínam tohto pána? Z jednoduchého dôvodu. Z mne neznámych dôvodov, je tento silový pán, nasadzovaný v krízových momentoch, týkajúcich sa nielen školstva. Jeho vystúpenie bolo ako veľmi zlý a trápny vtip.

Počúvajte ma sem! Veď sa už toľko neondejte a urobte z tohto svojho kamoša ministra. Má na to všetky predpoklady. Kráľ je mŕtvy, nech žije kráľ!

Vyzývam politické špičky, aby sa okamžite postavili čo najzodpovednejšie k problému ŠKOLSTVO. Vyzývam zodpovedných za túto krajinu, aby prestali hazardovať s časom, trpezlivosťou a budúcnosťou ľudí žijúcich v tejto krajine. Vyzývam ich, aby okamžite odpolitizovali funkciu ministra školstva. Táto krajina už nemá čas expirimentovať s tajtrlíkmi na tejto funkcii. Už ich tam prestaňte dosadzovať len na základe toho, v akom politickom zadku sú strčení. Ďalší minister/ka musí byť v prvom rade odborník, manager a osobnosť v jednom a nie politický nominant. Že to nejde? Tak zmeňte zákon, aby to išlo. V opačnom prípade, by ste mali byť hnaní na zodpovednosť za utopenie budúcnosti tejto krajiny v bahne nefunkčnosti a chaosu, v ktorom sa momentálne školstvo nachádza.

Vyzývam aj tento ľud, aby prestal byť ľahostajný k tomu, čo sa tu deje. Veď tu už niet takmer ničoho, na čo by sme mohli byť hrdí.

Luc.

illustračné foto: (zdroj: Sme-Jozef Jakubčo)

 

 

Teraz najčítanejšie