Denník N

Druhý dvor v Jarabinkách láka najmä mladých

Súkromné dvory, obchody či kaviarne priamo pod domom, ale hlavne komunitná a pokojná atmosféra je v bývaní pre Bratislavčanov veľkým lákadlom.

Jarabinky sú toho dôkazom. Medzi budúcimi obyvateľmi nájdeme najmä veľa mladých ľudí a párov. To svedčí o tom, že mladí ľudia milujúci aktívny mestský život uprednostňujú doma pokoj vnútorného dvora.

Jarabinky a ich dva uzavreté dvory

S novostavbou na Jarabinkovej ulici sa do Bratislavy vracajú súkromné dvory. Uzavreté a prístupné len pre obyvateľov Jarabiniek. Viac o tom, ako na túto ponuku zareagovali Bratislavčania, nám povedala predajkyňa Silvia Mojžišová.

„Mnohí naši záujemcovia hľadajú súkromie a určitú komunitu. Bežné bývanie v bytovke im pripadá príliš anonymné. Najväčší záujem máme práve zo strany mladých párov, ale aj jednotlivcov, ktorí hľadajú bezpečné miesto pre svoje deti a zároveň komunitný štýl života. Chcú poznať ľudí, s ktorými bývajú na jednej chodbe či v spoločnom vchode. Vedia tak, že sa môžu spoľahnúť na ľudí, ktorí bývajú vo vedľajších dverách, a dokážu si navzájom pomôcť. Deti sa môžu bezpečne hrať bez toho, aby sa o nich museli neustále báť.“

 Kvalitné bývanie, na ktorom sa nešetrilo

„V Jarabinkách sme zažili veľmi pozitívny prístup k stavbe,“ rozpráva so záujmom Alexander Schleicher z architektonického štúdia SPDe. „Investor súhlasil s použitím kvalitných materiálov a pokrokových technológií v spojení s poctivými stavebnými postupmi. Nesnažil sa ušetriť na každom metri štvorcovom – práve naopak, držali sa našich odporúčaní. Práve vďaka tomu sa v Jarabinkách vyhýbame sadrokartónovým priečkam a všade, kde je to možné, používame murované steny. Samozrejme aj tam, kde to vôbec nie je vidieť, ako napríklad v pivniciach.“

Pri príležitosti spustenia druhého dvora majú záujemcovia možnosť získať zvýhodnené ceny pre 20 najrýchejších! Prví obyvatelia nového dvora vďaka nim môžu mať nové bývanie už za ceny od 87 042 €!

Atraktívna lokalita Mlynských nív

Jarabinkách nájdete všetko potrebné priamo pod domom. Na prízemí sa budú totiž nachádzať obchody, kaviarne a všetko, čo potrebujete k dennodennému životu. Kvôli rannej káve sa teda ani nebudete musieť prezúvať z papúč.

Niekedy je však potrebné vybehnúť mimo dvor. Na veľký nákup alebo len tak – vyvetrať hlavu. Už teraz je zaujímavá blízkosť Eurovey s jej promenádou pri Dunaji, kinom a mnohými inými možnosťami vyžitia. V blízkej budúcnosti však bude na blízku ešte iné lákadlo. Vďaka rekonštrukcii autobusovej stanice Mlynské nivy vznikne nové centrum Ružinova – a vy od neho budete len na skok. Nájdete tu obchody, veľkú modernú tržnicu s čerstvými miestnymi potravinami, ale tiež zelenú strechu s bežeckou dráhou a crossfitovým ihriskom.

Bývanie, ktoré sa vám pripôsobí

V ponuke Jarabiniek sú jedno- až štvorizbové byty, ktorých hlavnou výhodou je variabilita výmer. Napríklad pri trojizbových bytoch si môžete vybrať z veľkostí od 55 do 110 m2. Ak teda potrebujete dostatok miesta na život s vašimi deťmi alebo hľadáte len minimalistické miesto, kde budete môcť jednoducho udržať poriadok, prídete si na svoje. V cene každého bytu je navyše aj pivničná kobka.

Developer si na realizáciu prizval firmu Strabag, ktorá je známa pre kvalitu stavby. Svoje skúsenosti zo všetkých oblastí stavebníctva zužitkováva aj pri budovaní Jarabiniek, ktorých základný kameň bol položený na jeseň 2016.

A kedy sa budete môcť začať baliť? Sťahovať sa môžete už v zime 2018/2019.

Viac informácií nájdete na www.jarabinky.sk

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie