Denník N

Považskobystrický hokejbalista Bujdák patrí k najlepším na Slovensku, z osemnástich zápasov vyhrali pätnásť

Roman Bujdák. Foto - Adrián Danaj
Roman Bujdák. Foto – Adrián Danaj

Považskobystričan Roman Bujdák sa minulý rok stal majstrom sveta. Cez víkend ho v ankete Hokejbalista roka vyhlásili za piateho najlepšieho hráča na Slovensku.

Hokejbalisti HBK PROTEF Považská Bystrica majú za sebou vynikajúcu jeseň, do jarnej časti extraligy pôjdu z prvého miesta so sedembodovým náskokom. Z osemnástich zápasov vyhrali pätnásť, vrátane série dvanástich víťazstiev po sebe od konca septembra do začiatku decembra.

Medzi ich najväčšie opory patril obranca Roman Bujdák, ktorý minulý rok taktiež pomohol slovenskej reprezentácii vyhrať majstrovstvá sveta v Pardubiciach.

V sobotu sa v ankete Hokejbalista roka v seniorskej kategórii umiestnil na piatej priečke. Za najlepšieho vyhlásili brankára Stanislava Petríka s 91 bodmi, po ňom nasledovali Milan Rampáček (77), Patrik Svitana (75) a Jaroslav Martinusík (75). Bujdák získal 49 bodov, o tri viac ako šiesty Michal Hrivnák.

„Pre mňa to znamená, že to, čo robím, robím asi dobre,“ hovorí Bujdák. „Dostať sa do top 5 je pre mňa skvelý pocit. Zaväzuje ma to naďalej k tvrdej robote. Určite som bol príjemne prekvapený, nečakal som to.“

V hokejbale však nemá žiadne sny: „Nikdy si nedávam dlhodobé ciele, iba vyhrať ten nasledujúci zápas. Všetky moje víťazstvá a trofeje považujem za rovnako cenné, takže ich nejako nerozdeľujem.“

S hokejbalom začal pred desiatimi rokmi. „Priviedli ma k nemu chlapci z Považskej Bystrice ako Pavol Dubovan či Martin Melicherčík. Doteraz ani neviem, čo sa mi na tom športe tak páči,“ povedal.

Bujdák pôsobil aj v Nitre, momentálne nastupuje za Považskú Bystricu. „Páči sa mi hlavne to, že môžem byť doma a oplatiť chlapcom to, čo urobili oni pre mňa, keď som s hokejbalom začínal,“ dodal.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Považská Bystrica

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie