Denník N

Prečo Fico s Dankom nikdy nepošlú ľudí na Mars

Mars. Foto – TASR/AP
Mars. Foto – TASR/AP

Slovensko pod vedením vládnych politikov dáva dohromady zostavu, ktorá sa do vesmíru nepozrie.

Elon Musk prakticky z nuly vybudoval firmu, ktorá má reálnu šancu v dohľadnom čase vyletieť na Mars. Robert Fico a Andrej Danko budujú štát, ktorý má reálnu šancu vyletieť raz do luftu.

Firma Space X zatiaľ obdivuhodne plní sny jedného vizionára. Výsledkom je obdiv celého sveta a skvelý technický pokrok. Aj v podobe rakiet, ktoré sa v priamom prenose ako krásne labute synchronizovane znášajú späť na Zem.

Video: Muskove labute pristávajú v čase 1:37

 

Fico s Dankom (a ich ľudia) v rovnakom čase tiež synchronizovane spúšťajú na rôzne miesta na Zemi svoje rakety.

Tu neskúsenú dcéru spriaznenej predsedníčky Ústavného súdu na vysoko odborný post pri NATO do Bruselu. Tam riaditeľa RTVS, ktorý ešte ako šéf TASR zamestnal vlastného otca, aby sám o sebe písal oslavné články pre štátnu tlačovú agentúru, ktorá mu ich aj uverejňovala. A o kúsok ďalej, do Rady pre vysielanie a retransmisiu, ktorá má dozerať na férové správanie elektronických médií, človeka, čo v minulosti kopal za Mečiara a neskôr veľmi okato aj za Fica. To, že je Milan Blaha aj otcom poslanca Smeru Ľuboša Blahu, je potom len zanedbateľný a najmenej dôležitý detail.

Nech sa nikto nehnevá, ale s touto zostavou Slovensko vesmír naozaj nedobyje. Aj Muskovi síce možno na rôznych pozíciách pomáhajú aj jeho príbuzní či priatelia, ale ak aj náhodou áno, celkom sa im darí a asi niečo vedia. Navyše ide o súkromné peniaze, ktoré sú v tomto prípade zjavne dobre využité.

Napriek tomu ani on ešte nemá vyhraté, ale keby svoju firmu podľa vzoru Smeru a SNS používal na upratovanie príbuzných a kamarátov bez ohľadu na ich prínos pre jej blaho, nedostal by sa ani po nakreslenie prvej rakety.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Komentáre

Teraz najčítanejšie