Denník N

Prečo Michel Gondry zavítal na Slovensko?

Francúzsky filmár zverejnil čarovné video, ktoré orientoval do Bratislavy.

„Si si istá, že je v poriadku spať spolu v jednej posteli?“ pýta sa mladík dievčaťa, ktoré ho priviedlo do svojej izby v rodičovskom byte. „Žiadne obavy, on chrápe ako katedrála,“ znie odpoveď. „Čo, dopekla, to znamená?“ zamyslí sa chlap, ale keď zmiznú pod perinou, rýchlo ho to prestane trápiť. Vtedy sa vynorí otec v dosť nečakanom oblečení a s dosť nečakaným hobby. Mladý muž zostane na návšteve aj ďalší deň a zisťuje, že to nebola žiadna náhoda.

To je v skratke príbeh nového čarovného animovaného videa s anglickými titulkami. Najdôležitejšie sú však dve veci – kde sa odohráva dej a kto je jeho autorom.

Večný svit nepoškvrnenej mysle. Náuka o snoch. Videoklipy pre Björk, The Rolling Stones, Daft Punk, Chemical Brothers, Foo Fighters, Lennyho Kravitza, Sheryl Crow, slávna reklama Levi’s Drugstore. To všetko sú diela Michela Gondryho. Francúzsky režisér nové dielo v podobe tohto krátkeho filmu zverejnil na Instagrame. Dal mu len názov Nové rodiny a ďalej nekomentoval, o čo ide. Dá sa to interpretovať tak, že nás vidí ako krajinu, kde sa láska nezaobíde bez zvuku sólujúcej elektrickej gitary.

Realistickejšie než predstava, ako bol Gondry v Bratislave osobne, asi je, že ho sem priviedla jeho fantázia, alebo takto voľne spracoval zážitok nejakého známeho či náhodného návštevníka. Každopádne zisťujeme, prečo si vybral práve hlavné mesto Slovenska, a budeme vás priebežne informovať.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Kultúra

Teraz najčítanejšie