Denník N

Ako nám sem Soros posiela Afričanov, aby nás zničil

Soros na bilbordoch ako hlavný nepriateľ Maďarska. Financované zo štátnej kasy. Foto – Ákos Stiller
Soros na bilbordoch ako hlavný nepriateľ Maďarska. Financované zo štátnej kasy. Foto – Ákos Stiller

Orbánov režim vytvára paralelnú realitu aj pomocou jazyka, ktorý používa a ktorý od neho preberáme.

V maďarskom parlamente sa začala rozprava o balíku zákonov, ktorý nazvali Stop Soros. Dobre na ňom vidno, kam až zašla Orbánova politika, ale i to, ako sa nám propaganda autoritárskeho režimu dostane pod kožu a bude s nami nenápadne manipulovať, ak si nedáme pozor.

Stačí si pozrieť spravodajstvo slovenských médií, ktoré bežne hovoria, že ide o zákony namierené proti organizáciám, ktoré podporujú migráciu. Tie by už mohli fungovať len so zvláštnym povolením ministerstva vnútra a podliehali by rôznym sankciám vrátane platenia špeciálnej dane. V podstate by im vláda znemožnila akúkoľvek činnosť.

Spojenie „organizácia podporujúca migráciu“ je však samo osebe zavádzajúce a účelové. Žiadna z organizácií, ktoré zákon postihne, nepodporuje migráciu. Pomáhajú len migrantom/utečencom a aj to až vtedy, ak sa už dostali do Európy. Žiadna z nich nikoho nevyzýva a nepovzbudzuje, aby sa vydal na nebezpečnú a hrôzostrašnú cestu zo svojej vlasti.

Orbán a spol. však vytvárajú vlastnú paralelnú realitu a vedome používajú (a aj nám podsúvajú) formulácie podporujúce túto falošnú realitu. Chcú presvedčiť Maďarov, mimochodom tiež potomkov migrantov odniekiaľ od Uralu, že migrácia je umelo vyvolaná vec. Je časťou veľkého temného sprisahania na likvidáciu kresťanskej Európy a zvlášť jej výkvetu, maďarského národa.

Sýrčania k nám neutekajú pred vojnou a Afričania sem neprichádzajú, lebo sa doma slušne alebo vôbec neuživia. Idú sem len preto, lebo ich na to niekto prehovoril, niekto ich v tom podporuje, inak by im to ani nenapadlo. A ten niekto ich príchod podporuje, aby mu poslúžili ako nástroj na našu likvidáciu. Mimovládne organizácie sú súčasťou sprisahania, chcú nás zničiť, preto im treba zakrútiť krkom a preto je voči nim všetko dovolené a prípustné.

Samotný Orbán v nedeľnom prejave občianskym aktivistom priamo pohrozil, keď hovoril o tom, že zatiaľ mohli chodiť po Maďarsku bez toho, aby im niekto ublížil, to sa však teraz zmení.

V podstate vyzval k útokom na nich a neprekvapí, ak niekto z jeho sympatizantov zoberie výzvu doslova. Nebol by to u susedov zďaleka prvý fyzický útok na ľudí, čo sa vláde nepáčia.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Viktor Orbán

Voľby v Maďarsku

Komentáre

Teraz najčítanejšie