Denník N

Podpora OĽaNO mierne klesla, Progresívne Slovensko a Spolu majú po 1,6 percenta

Prvý prieskum Beblavého strany mu ukazuje podporu na úrovni Progresívneho Slovenska. Agentúra AKO zaznamenala aj KDH na takmer ôsmich percentách.

Popularita Smeru stagnuje v okolí 25 percent, SaS sa so 16,2 percenta s prehľadom drží na druhom mieste, tretie  OĽaNO si však po dobrom výsledku v župných voľbách, ktorý zvýšil jeho popularitu, mierne pohoršilo. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu agentúry AKO.

Agentúra zbierala dáta tesne pred tým, ako sa objavili informácie o vražde novinára Jána Kuciaka a jeho družky Martiny Kušnírovej, takže sa táto tragédia na výsledkoch neodrazila.

Agentúra AKO prvýkrát merala popularitu strany Spolu – občianska demokracia Miroslava Beblavého. Vyšiel jej zhodný výsledok ako Progresívnemu Slovensku – 1,6 percenta.

Podľa sondáže si SNS mierne polepšila až na hranicu desiatich percent, podobné čísla však dosahuje aj Sme rodina, kým kotlebovci zaostávajú v okolí svojho volebného výsledku, teda na ôsmich percentách. Do parlamentu by sa s prehľadom dostalo KDH so 7,7 percenta, ale aj Most-Híd so 6,3 percenta.

Z prieskumu vyplýva, že by súčasná koalícia so 66 mandátmi vládu nezložila. SaS, OĽaNO, Sme rodina a KDH by získali dohromady 71 poslaneckých kresiel a s Mostom alebo SNS by vládu zložili.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie