Denník N

Široký je vraj na Slovensku, riaditeľ Váhostavu s ním dva týždne nehovoril

Juraj Široký. Foto - TASR
Juraj Široký. Foto – TASR

Juraj Široký je podľa svojej asistentky znepokojený mediálnym obrazom spoločnosti Váhostav.

Hovorkyňa Juraja Širokého Michaela Kováčik Grendelová tvrdí, že „Juraj Široký sa intenzívne podieľa na riešení situácie v spoločnosti Váhostav.“ Píše sa to v stanovisku, ktoré poslala médiám.

Generálny riaditeľ Váhostavu Marián Moravčík ale dnes vyhlásil, že so Širokým nehovoril už dva týždne a ani nevie, kde je. Keď s ním hovoril naposledy, bolo to podľa neho na Slovensku.

„Pán Široký je na Slovensku. Komunikuje hlavne s predsedom predstavenstva pánom Jurajom Širokým mladším,“ povedalá Kováčik Grendelová.

Vláda: So Širokým sa nerozprávame

„Juraj Široký si uvedomuje vážnosť stavu, v ktorom sa firma nachádza, aj ťažkú situáciu, v ktorej sa pre časť nevyplatených faktúr ocitli mnohí živnostníci. Zároveň je ale znepokojený mediálnym obrazom Váhostavu, ktorým vo veľkej miere trpia zamestnanci a dodávatelia firmy. Tí sa pod obrovským tlakom nemôžu naplno venovať svojej práci s cieľom ozdraviť spoločnosť a zachovať 1500 pracovných miest,“ napísala tiež Širokého spolupracovníčka.

Na otázku, či Široký rokoval s premiérom Ficom alebo ministrom dopravy Jánom Počiatkom, Grendelová neodpovedala. Obaja rokovanie so Širokým popierajú.

„Nie, nekomunikovali spolu,“ napísal hovorca Počiatka. Aj Fico na tlačovej konferencii povedal, že nevidí dôvod, „prečo by sa mal rozprávať s pánom Širokým kvôli Váhostavu“.

Šéf Váhostavu varoval pred likvidáciou

Riaditeľ Váhostavu Moravčík v nedeľu vyhlásil, že chce s niekým z vlády rokovať. Ak sa podľa neho zastaví reštrukturalizácia firmy, môže to znamenať konkurz a firmu to zlikviduje.

Moravčík zároveň na otázku, či vo firme prebehli zaisťovacie úkony zo strany polície, povedal, že „predkladáme dokumenty“. Bližšie sa k vyšetrovaniu nechcel vyjadriť, aby ho nemaril.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Kauza Váhostav

Slovensko

Teraz najčítanejšie