Denník N

Fico sa pomiatol a hrá to na Sorosa

Premiérovi je jedno, či so sebou stiahne aj nás. Krajina sa ho musí zbaviť.

Premiér Robert Fico je už hanbou tejto krajiny. Jeho pád do žumpy konšpirácií z neho robí prekážku normálnej budúcnosti Slovenska.

Skúsme si však zachovať pokojnú hlavu. Premiér bojuje o prežitie a bojuje najšpinavšie, ako sa dá. Skúsme ho však počúvať, aby sme pochopili, čo sa môže diať.

Najskôr hovorí, že všetci okrem neho zneužívajú vraždu novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej na politiku. Snažia sa destabilizovať krajinu. A jemu ide iba o jediné: vyšetrenie ich vraždy. Vzápätí zaútočí na opozíciu a prezidenta Andreja Kisku obviní, že ho riadi George Soros. Tak kto tu zneužíva situáciu?

V tomto momente ide všetok pokoj a snaha rozumieť mu preč. Robert Fico je nebezpečný pomätenec. Tu už nie je priestor na rokovania.

Robert Fico hovorí ako ľudia z dezinformačných médií, ako kotlebovci, ktorí za všetkým vidia sprisahanie Židov a Američanov. Soros je pre nich diablom. Vedia, že pre ich obete stačí spomenúť jeho meno a všetko je vyriešené. Teraz sa na takúto úroveň dostal aj premiér.

Premiér Fico zúri a kričí, že všetko si dokáže vyriešiť sám, mýli sa. Treba mu pomôcť. To je jediná šanca pre záchranu Slovenska. Každý ďalší krok, ktorý robí, každé ďalšie vystúpenie, ktoré po hodine meškania s prestupovaním z nohy na nohu ledva dokáže predniesť, je dôkazom, že už nemá veci pod kontrolou.

Takže: každý ďalší deň vo vláde s týmto človekom je hanba, ktorá sa nedá ospravedlniť. Nemôže to tak byť, že by sa toto zdalo v poriadku ľuďom v Moste-Híd. Nemôže byť pravda, že by všetci smeráci boli konšpirátori a mentálni kotlebovci. Toto je dokonca príliš veľa už aj na Andreja Danka, ani on nezvykne podnecovať k antisemitizmu.

Robert Fico môže mať pocit, že nerobí nič zlé. Veď to isté stvára už dlho Viktor Orbán. Lenže to je len ďalší dôkaz, že sa totálne stratil. Ešte pred týždňom hovoril, že je jasne v jadre Európskej únie a na cestu Orbánovho Maďarska Slovensko nikdy nestiahne. Teraz sa v panike pritúlil práve k nemu. Pochopil, že v Európe skončil, pochopil, že medzi demokratickými politikmi už nebude vítaný. Problém je, že my s ním.

Takže ešte raz a pomaly: Robert Fico roky útočil na novinárov, robil z nich nepriateľov štátu. Teraz jedného zabili.

Robert Fico je na čele vlády, v ktorej sedí minister vnútra Robert Kaliňák. Spoločne vytvorili systém, kde sa nevyšetrí žiadny ich škandál a všetko sa končí cynickým konštatovaním: Skutok sa nestal. Dnes nás chcú presvedčiť, že práve oni vyšetria aj vraždu novinára.

Robert Fico je konšpirátor, ktorý za všetkým vidí Sorosa. Veľa to vysvetľuje. Jeho vzťah k novinárom asi formovali Hlavné správy a Zem a vek, jeho vzťah k štátu asi blúznenie, že svet ovláda trinásť rodín.

Sme na kraji priepasti. Fico nás do nej nemôže stiahnuť.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Vražda Jána Kuciaka

Komentáre

Teraz najčítanejšie