Denník N

Mal by Fico odísť? Odpovedajú Šicková, Kmotrík, Beljajev aj šéf sporiteľne (anketa)

Pre podnikateľov je otázka zloženia vlády mimoriadne citlivá. Zástupcov firiem aj združení sme sa pýtali, či by mal Robert Fico zostať premiérom.

Pýtali sme sa: Mal by Robert Fico podľa vás zostať premiérom?

  1. Áno.
  2. Nie.
  3. Neodpoviem.

Lucia Šicková, Pixel Federation

Ako to vnímam ja, je, že viac ako 50 000 ľudí prišlo v piatok osobne vyjadriť svoj názor na námestia po celom Slovensku. Stránka nedoverujem.sk má už tiež viac ako 50 000 fotiek ľudí, ktorí vyjadrili svoju nedôveru. Nedôveru nevyjadrili len Robertovi Kaliňákovi, ale aj Robertovi Ficovi a vláde, ktorú vedie. Tá miera korupcie, ktorú spoločnosť vníma, a stagnácie v rezortoch ako je napríklad školstvo, či zdravotníctvo, je ich jasnou vizitkou. Za mňa je odpoveď jasná: Áno, mal by odstúpiť.

Peter Krutil, generálny riaditeľ Slovenskej sporiteľne

Neprináleží mi vyjadrovať sa za parlament, len viem, čo by som v takejto situácii urobil ja. Slovenská sporiteľňa sa spoločne s tisíckou ďalších firiem pridala k iniciatíve Fondu pre transparentné Slovensko a podpísala spoločné vyhlásenie k súčasnej situácii na Slovensku.  Myslím si, že naša krajina potrebuje stabilné prostredie, ktoré chráni verejné záujmy, podporuje etické a transparentné podnikanie.

Ivan Kmotrík, majiteľ Slovana a šéf Grafobalu

Myslím si, že kľud by bol dobrý, ale ja sa snažím

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Koaličná kríza

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie