Denník N

Sagan ide na prvé dôležité preteky sezóny, na tlačovke odštartoval psychologický boj

Foto – tasr/ap
Foto – tasr/ap

Tento rok odpadol Saganovi veľký konkurent, ktorého k nemu často prirovnávajú.

Peter Sagan sa v sobotu ôsmykrát postaví na štart pretekov Miláno-San Remo. Prvá z piatich monumentálnych klasík patrí medzi jeho dlhodobé ciele, v minulosti bol opakovane veľmi blízko k víťazstvu.

Miláno-San Remo sú najdlhšími jednodňovými pretekmi v cyklistickom kalendári. Spolu s úvodnou neutrálnou zónou merajú viac než 300 kilometrov. Preteky bývajú označované ako šprintérska klasika, no zaujímavé sú svojou nepredvídateľnosťou.

Sagan si na klasiku prinesie dobrú formu, na etapových pretekoch Tirreno-Adriatico síce nevyhral, no trikrát skončil na druhom mieste. Pád pripravil o účasť Ferdinanda Gaviriu, ktorého označujú ako nového Sagana. Spomedzi Saganových súperov pravdepodobne nebude štartovať ani Mark Cavendish.

Naopak, pomáhať mu bude aj Juraj Sagan, ktorý sa zmestil do sedemčlennej zostavy Bory.

Vojna slov s Kwiatkowskim

Preteky Tirreno-Adriatico, ktoré boli dôležitou prípravou na sezónu jarných klasík, celkovo vyhral Poliak Michal Kwiatkowski. Práve jemu Sagan zrejme stále nedokáže zabudnúť minuloročnú edíciu Miláno-San Remo.

Slovákovi sa v závere úspešne podarilo roztrhať štartové pole, no na svojom zadnom kolese do cieľa priviezol aj dvojicu Alaphilippe – Kwiatkowski. Ani jeden z nich mu však výrazne nepomohol, a unaveného Sagana na páske predstihol Michal Kwiatkowski.

Známy web cyclingnews.com píše, že novinári Saganovi pripomenuli vlaňajšiu porážku a slovenský cyklista priznal, že s podobným štýlom pretekania by nebol spokojný. „Je to aj o tom, ako vyhráte. Ak si zanalyzujete, ako Kwiato vlani vyhral, potom… Ak by som tak vyhral ja, nebol

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Peter Sagan

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie