Denník N

Prieskum Focusu pre Denník N: Odchod Fica chce 62 percent ľudí

Robertovi Ficovi dôverujú už len voliči Smeru a malá časť priaznivcov neofašistov.

Dôvera v premiéra Roberta Fica je po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a obrovských protivládnych protestoch len veľmi malá. Podľa exkluzívneho prieskumu agentúry Focus pre Denník N mu až 62,2 percenta voličov nedôveruje a mal by podľa nich odstúpiť.

S odpoveďou, že Ficovi naďalej dôverujú a mal by zostať premiérom, sa stotožnilo len 11,8 percenta voličov. Ďalších 18,8 percenta ľudí si myslí, že by mal premiérom zostať, dôverujú mu však o čosi menej.

„Vidieť, že to, čo sa deje v posledných dvoch týždňoch, má zásadné dosahy na dôveryhodnosť Roberta Fica,“ myslí si šéf Focusu Martin Slosiarik. „Miera nedôvery v Roberta Fica bola vysoká už predtým. To sa v tomto prieskume potvrdilo. Keď však k takmer k dvom tretinám tých, čo mu nedôverujú, prirátame aj tých, čo mu dôverujú menej ako v minulosti, ide už o 80 percent ľudí, ktorí mu nedôverujú alebo strácajú dôveru v jeho osobu.“

Za zachovanie vlády v súčasnej podobe je len 13 percent

Veľmi zaujímavý je aj ďalší graf, ktorý hovorí nielen o Robertovi Ficovi, ale o celej jeho vláde Smeru, SNS a Mosta-Hídu a aj detaily o tom, čo hovoria voliči jednotlivých strán.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koaličná kríza

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie