Denník N

Krajmerová vs. Krajmer: On šéfuje protikorupčnej jednotke, ona pracuje pre oligarchov

Mária Krajmerová a Róbert Krajmer. Foto – Facebook
Mária Krajmerová a Róbert Krajmer. Foto – Facebook

Riaditeľ protikorupčnej jednotky Krajmer odmieta vysvetliť, ako sa jeho manželka dostala k akciám firmy s lukratívnou nehnuteľnosťou obchodného centra Styla. Krajmerová odkazuje, že je súkromná osoba. V pozadí obchodu je Zoroslav Kollár.

Manželka riaditeľa Národnej protikorupčnej jednotky (NAKA) Róberta Krajmera je konečným užívateľom výhod vo firme Všetko pre bývanie. Mária Krajmerová vlastní a prevádzkuje luxusné obchodné centrum Styla na bratislavských Zlatých Pieskoch.

Podľa registra partnerov verejného sektora Krajmerová vlastní 45 percent akcií spoločnosti. Ďalších 45 percent vlastní Tomáš Vranka, riaditeľ kúpeľov v Trenčianskych Tepliciach. Väčšinu akcií kúpeľov vlastnia známi podnikatelia Zoroslav Kollár (55 %) a Norbert Bödör (21 %).

Kollár sa objavil v roku 2011 na mafiánskych zoznamoch, ale nie je známe, že by bol z niečoho obvinený. Bödörova rodina vlastní súkromnú bezpečnostnú službu Bonul, Bödör je považovaný za nitrianskeho oligarchu spojeného so Smerom a je zároveň švagrom policajného prezidenta Tibora Gašpara. Bonul dostal za vlády Smeru viac veľkých štátnych zákaziek.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bödörovci

Slovensko

Teraz najčítanejšie