Denník N

Rozhodnú ľudia v uliciach, pre Fica je to ako nočná mora. Čo píše o Slovensku Welt, Economist či Deutsche Welle

Titulky svetových médií o Slovensku. Druhý článok písal Mikuláš Dzurinda. Koláž - N
Titulky svetových médií o Slovensku. Druhý článok písal Mikuláš Dzurinda. Koláž – N

Bývalý premiér Mikuláš Dzurinda napísal pre Politico komentár, v ktorom píše, že Slovensko sa vrátilo do temnoty.

Fico bojuje o svoju reputáciu, loptička je na strane ľudí v uliciach. Aj tak komentujú posledné udalosti na Slovensku svetové médiá, ktoré situáciu u nás stále sledujú. Napríklad New York Times vo štvrtok zaradil Slovensko vo svojom rannom newslettri medzi top udalosti vo svete.

Deutsche Welle: Ohrozil by mnohých

Najtvrdší komentár voči poslednému kroku Roberta Fica podať demisiu s tým, že ho vystrieda politik Smeru Peter Pellegrini, napísal Keno Verseck na portáli nemeckého verejnoprávneho média Deutsche Welle. O Ficovi píše, že je síce sociálny demokrat, ale je tiež chytrý taktik moci.

„Prijíma pozície od krajnej ľavice po krajnú pravicu podľa toho, ako si to vyžadujú okolnosti a fakty. Vďaka tomu prežil viacero kontroverzií, vrátane korupčných škandálov,“ píše Verseck, ktorý milión eur na stole počas Ficovej tlačovky nazval ako z „mafiánskeho filmu“.

Podľa komentátora Fico odstúpil, aby zostal v úzadí.

„Ak by bol donútený vzdať sa, ohrozilo by to nielen kariéry mnohých, ale možno by to viedlo k trestným stíhaniam mnohých korupčných politikov. Fico chce tomu predísť za každú cenu – koniec koncov, aj on sám je podozrivý z korupcie,“ napísal novinár, ktorý sleduje dianie v strednej aj juhovýchodnej Európe.

To, že Fico nechce odísť, je podľa neho hlavný dôkaz,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koaličná kríza

Vražda Jána Kuciaka

Svet

Teraz najčítanejšie