Denník N

Paška sa opäť zjavil, po pravici Fica rokoval so županmi. Kotlebu nepozvali

Pavol Paška počas volebnej noci v komunálnych voľbách vlani v novembri, keď ohlásil svoje odstúpenie z postu predsedu parlamentu. Foto - TASR
Pavol Paška počas volebnej noci v komunálnych voľbách vlani v novembri, keď ohlásil svoje odstúpenie z postu predsedu parlamentu. Foto – TASR

Pavol Paška sa na od svojho odstúpenia veľmi na verejnosti neukazuje. Prišiel na premiérovo stretnutie so županmi. Veď je profesionálny podpredseda, vysvetľuje Úrad vlády.

Premiér Robert Fico v pondelok rokoval so županmi. Na stretnutí bol okrem neho aj šéf jeho poradcov Vladimír Faič, riaditeľ premiérovej kancelárie Roman Šipoš a aj bývalý predseda parlamentu Pavol Paška, všimla si RTVS.

Paška počas volebnej noci v novembrových komunálnych voľbách nečakane oznámil, že odstupuje pre kauzu CT, a odvtedy sa na verejnosti príliš neukazuje.

Naposledy bol na oficiálnom vystúpení v marci na košickej konferencii o ukrajinskej kríze, ktorú otvoril. Vlani v decembri zasa predsedal slávnostnému snemu Smeru.

Profesionálny podpredseda strany

Krátko po Paškovom odchode z postu šéfa parlamentu o ňom Fico povedal, že bude mať na starosti zahranično-politickú agendu strany, „lebo tam je toho veľa, ale najmä mi bude pomáhať v politických otázkach strany Smer, teda v komunikácii s inými stranami a komunikácii dovnútra“.

Jeho funkciu v Smere pomenovali ako profesionálny podpredseda strany.

Včera už vo vysvetlení Úradu vlády pribudli Paškovi k zahranično-politickej agende, komunikácii so stranami a dovnútra Smeru ďalšie povinnosti.

„Pavol Paška je profesionálny podpredseda strany Smer, v ktorého kompetencii je styk s regionálnou a miestnou samosprávou. Keďže vláda je tvorená len stranou Smer, jeho účasť na tomto rokovaní bola prirodzená,“ povedala hovorkyňa premiéra Beatrice Szabóová na otázku, prečo bol Paška na rokovaní so županmi.

Na neaktualizovanej stránke Smeru ho naďalej uvádzajú ako predsedu Národnej rady.

***Premiér dnes obedoval s predsedami samosprávnych krajov, Kotlebovu porciu dostal Pavol Paška.***Robert Fico na poludnie rokoval so slovenskými…

Kotlebu stopli jeho hodnoty

Ešte začiatkom roka napísal denník Pravda, že Paška chodí do parlamentu za spolustraníkmi. Bol aj na rokovaniach poslaneckého klubu Smer.

Na pondelkovom rokovaní so županmi riešili napríklad verejné obstarávanie či regionálne školstvo. Paška podľa informácií Denníka N veľmi nevystupoval a mal len poznámky k legislatíve, jeho úlohu na stretnutí ani neuviedli.

Na stretnutí neboli žiadni ministri, pritom v minulosti na podobné rokovania niektorí chodili.

Na stretnutie so županmi nepozval premiér predsedu Banskobystrického kraja Mariána Kotlebu pre „úplne iné hodnotové vybavenie“. Fico pripomenul jeho sympatie k fašizmu.

Pavol Paška na webe Smeru

paska

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Pavol Paška

Slovensko

Teraz najčítanejšie