Denník N

RTVS pozvala do diskusie Kotlebu, opozícia prišla, koalícia nie

Reprofoto – RTVS/O 5 minút 12
Reprofoto – RTVS/O 5 minút 12

Do relácie O 5 minút 12 neprišli zástupcovia koalície, no iba Most tvrdí, že pre účasť Kotlebu. Opozícia bola v plnom počte.

Kým v mimoriadnej nedeľnej debate na Markíze rečnili koaliční aj opoziční politici, v rovnakom čase vysielala diskusiu O 5 minút 12 aj RTVS.

V štúdiu verejnoprávnej televízie bolo pusto: Smer, Most-Híd ani SNS neprišli a tri stoličky tak zostali prázdne. Na druhej strane RTVS do debaty netradične pozvala aj šéfa ĽSNS Mariana Kotlebu, ktorého strana doteraz nedostávala v televízii veľký priestor. V RTVS vystúpila iba jediný raz po posledných parlamentných voľbách.

RTVS pozvala všetky strany

Tlačové oddelenie RTVS neodpovedalo, či to znamená, že extrémistov budú viac pozývať aj v budúcnosti.

RTVS tvrdí, že vzhľadom na ich verejnoprávnosť považovali za prirodzené pozvať všetky parlamentné strany v zložitej politickej a spoločenskej situácii po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, odhaleniach z jeho posledného článku a po sérii zhromaždení.

Podľa RTVS je legitímna čo najširšia politická diskusia, keď sa uvažovalo o rôznych riešeniach, a aj vzhľadom na aktuálny stav, keď sa nová vláda bude uchádzať o dôveru Národnej rady.

„Relevantná je aj stále otázka obnovenia dôvery v štát a jeho inštitúcie, preto považujeme za dôležité, aby občania poznali stanoviská predstaviteľov všetkých parlamentných strán,“ odkázala RTVS.

Moderátor Martin Strižinec na úvod povedal, že sa vzhľadom na politickú krízu a množstvo scenárov z uplynulého týždňa rozhodli pozvať zástupcov všetkých politických strán. Most zdôvodnil svoju neúčasť v diskusii práve prítomnosťou Kotlebu.

Strana v stanovisku odkázala, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koaličná kríza

Kotlebovci - ĽSNS

Marian Kotleba

Slovensko

Teraz najčítanejšie