Denník N

Švédi aj Česi si pre ruské dezinformácie predvolali veľvyslanca, jedine Slovensko tak neurobilo

Britskí vyšetrovatelia pred nákupným strediskom v Salisbury, kde našli bývalého ruského agenta Skripaľa a jeho dcéru na lavičke v bezvedomí. Foto - TASR/AP
Britskí vyšetrovatelia pred nákupným strediskom v Salisbury, kde našli bývalého ruského agenta Skripaľa a jeho dcéru na lavičke v bezvedomí. Foto – TASR/AP

Slovenská diplomacia si vystačila vysvetlením úradníka, že išlo o nepresnosť, keď šírili ničím nepodložené informácie, že novičok mohol pochádzať zo Slovenska. Nežiada ospravedlnenie od ruského ministerstva zahraničných vecí.

Slovenská diplomacia si nepredvolá ruského veľvyslanca, aby vysvetlil ničím nepodložené obvinenia, že nervová zbraň novičok, ktorou zaútočili v Británii na dvojitého agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéru Juliu, mohla pochádzať aj zo Slovenska.

Naproti tomu Švédsko aj Česko už tak urobili. Británia ešte predtým v reakcii na útok vyhostila ruských diplomatov. Všetky krajiny v súvislosti s útokom mimoriadne nebezpečnou látkou novičok spomenula v ruských štátnych kanáloch hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovova.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Otrava Skripaľa

Slovensko, Svet

Teraz najčítanejšie