Denník N

Richter prežije aj atómovú bombu

Podľa Fica „najlepší minister“ mal skončiť medzi prvými.

Richter v „novej“ vláde je smutným dôkazom, že pri tejto rekonštrukcii sa hasili len najväčšie požiare, no ten v sociálnych veciach nikto ani neopľul. Tento rezort zostal ako zvyčajne bohom zabudnutý.

Jediný dôvod, prečo sa Ján Richter udržal na mieste, je krátkosť pamäti a to, že jeho meno sa nevyskytuje v škandáloch uplynulého mesiaca. No Richter nie je len Čistý deň, ktorý vyplavil masívne porušovanie zákonov v oblasti práce so „štátnymi“ deťmi a jediní potrestaní boli tí, čo prehovorili.

Richter, to nie je len detský domov Tomanovej dcéry, ktorý, mimochodom, v roku 2018 uzavrel s ústredím práce zmluvu na ešte vyšší počet miest ako vlani. Richter nie je len novela zákona o sociálnych službách, ktorá vzbudila odpor aj pre gigantické množstvo nezapracovaných pripomienok (vyše 600), či jasličkový zákon.

Posledný minister sociálnych vecí

Máme takú peknú tradíciu, že ministri práce, sociálnych vecí a rodiny sa zaoberajú iba prácou. Pomaly je problém spomenúť si, ktorý minister naposledy vôbec robil niečo v oblasti sociálnych vecí (ale napodiv to pamäť ešte drží: bola to Radičová).

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kauza Čistý deň

Koaličná kríza

Komentáre

Teraz najčítanejšie