Denník N

Slováci už v NHL nebodujú ako kedysi. Sedem Dánov má viac bodov ako trinásť slovenských hokejistov

Najproduktívnejším Slovákom je v tomto ročníku Tomáš Tatar, ktorý prestúpil z Detroitu do Las Vegas. Foto - TASR/AP
Najproduktívnejším Slovákom je v tomto ročníku Tomáš Tatar, ktorý prestúpil z Detroitu do Las Vegas. Foto – TASR/AP

Ak nepočítame skrátenú sezónu 1994/1995, Slováci majú nábeh na najmenej bodov v histórii. Slováci mladší ako 30 rokov spoločne nemajú ani toľko bodov ako jediný Slovinec v NHL Kopitar.

V NHL zostáva do konca základnej časti už len zopár zápasov a vyzerá to tak, že do bojov o Stanley Cup reálne zasiahnu len dvaja Slováci – Zdeno Chára z Bostonu a Tomáš Tatar, ktorý hrá v tíme nováčika Vegas Golden Knights.

Šancu na zisk trofeje majú okrem Cháru a Tatara teoreticky aj ďalší štyria Slováci. Peter Cehlárik a Martin Marinčin sú však momentálne na farmách svojich tímov, Marko Daňo hrá za Winnipeg len sporadicky a Peter Budaj sa v Tampe prepadol na pozíciu tretieho brankára.

Rovnako ako vlani, aj tento rok do NHL zasiahlo trinásť slovenských hokejistov. Pre kožné problémy vynechal sezónu Marián Hossa, debut zažil Christián Jaroš. Zvyšné mená sa za posledné dve sezóny nezmenili.

Bodovo sa však zhoršili takmer všetci.

Najhoršia bodová sezóna Slovákov?

Slovenskí hokejisti majú krátko pred koncom základnej časti dohromady zatiaľ 123 kanadských bodov. V histórii samostatného Slovenska mali Slováci menej, 93, iba v sezóne 1994/1995, ktorá však bola skrátená pre výluku.

Ak teda nerátame skrátené sezóny, Slováci dosiahnu najhorší bodový zisk v histórii. Dokonca aj v skrátenej sezóne 2012/2013 nazbierali

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie