Denník N

Uber po rozhodnutí súdu pozastavuje prevádzku na Slovensku

Protest taxikárov proti službe Uber. foto N – Tomáš Benedikovič
Protest taxikárov proti službe Uber. foto N – Tomáš Benedikovič

Aktualizované 19:07: Uber poslal svojim šoférom a zákazníkom e-mail, v ktorom im oznamuje, že v utorok od 22.00 pozastavuje prevádzku. Bratislavský súd zakázal vodičom Ubera jazdiť bez licencie a splnenia všetkých podmienok pre taxislužby.

Alternatíva k taxíkom Uber má po vyše dvoch rokoch od spustenia problémy už aj v Bratislave. Bratislavský okresný súd vo februári vyhovel žalobe taxikárov a prikázal jej vodičom dodržiavať rovnaké pravidlá, aké platia pre taxislužby. O prípade informoval aj Trend.

Uber sa voči rozhodnutiu neodvolal a neodkladné predbežné opatrenie už má začať platiť. Mobilná aplikácia Ubera však cestujúcim v hlavnom meste stále ponúka odvoz.

Uber však už poslal svojím šoférom e-mail, v ktorom im oznamuje, že v utorok 27. marca od 22.00 pozastavuje prevádzku. „Vyjadrenie súdu sme zaznamenali napriek tomu, že sme zatiaľ neobdržali oficiálne rozhodnutie. Rozhodli sme sa preto, že prevádzku v Bratislave pozastavíme do doby, než sa situácia vyjasní,“ napísal Uber v správe, ktorú Denníku N zaslal čitateľ.

Neskôr rovnaké stanovisko zaslal aj zákazníkom, ktorí Uber používali.

Súd nezakázal Uber ako taký, iba vodiči a ich autá musia spĺňať prísne podmienky a vybaviť si napríklad taxikársku licenciu. Hoci pre Uber jazdia aj vodiči-taxikári, z väčšej časti ide skôr o obyčajných ľudí bez licencie. Ak by o nich Uber prišiel, mohlo by to zhoršiť dostupnosť služby alebo ju odstaviť.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Uber

Slovensko

Teraz najčítanejšie