Denník N

Janckulík odišiel z koalície, Pellegriniho vláda zrušila jeho funkciu splnomocnenca pre cesty

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Kiežby aj iné rozhodnutia boli také rýchle ako moje odvolanie, komentoval poslanec Igor Janckulík jedno z prvých rozhodnutí Pellegriniho vlády.

Pred rokom a pol vláda Roberta Fica vytvorila špeciálnu funkciu vládneho splnomocnenca pre rýchlostné cesty. Dosadila do nej koaličného poslanca Igora Janckulíka, ktorý sa do parlamentu dostal za Sieť a neskôr prestúpil do klubu Mosta-Híd.

Aj z tohto klubu však už odišiel, rovnako ako z koalície. Odôvodnil to tým, že považuje za neprípustné, aby ľudia na najvyšších a citlivých politických miestach mali prepojenia na mimoriadne pochybné osoby.

Po novom už Janckulík nebude ani vládnym splnomocnencom. V stredu ho ministri vlády Petra Pellegriniho z tohto postu odvolali a funkciu splnomocnenca pre rýchlostné cesty zrušili.

„Po mojom rozhodnutí nepodporovať túto vládu došlo k môjmu promptnému odvolaniu z funkcie, ktorá by nemala byť politická, hneď na prvom rokovaní novej vlády. Kiežby viacero rozhodnutí zo strany ministerstva dopravy bolo takých promptných a bezodkladných,“ komentoval rozhodnutie vládneho kabinetu Janckulík.

Za dôveru vláde nehlasoval

Janckulík odišiel z koalície začiatkom marca, o zrušení postu splnomocnenca vlády pre rýchlostné cesty sa dozvedel po otázkach médií. „Bol som upozornený (koaličnými poslancami), že keď budem hlasovať proti vláde alebo sa zdržím, tak že toto môžem očakávať,“ povedal.

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Diaľnice a cesty

Koaličná kríza

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie