Denník N

Drucker sľúbil rozhodnutie o Krajmerovi, ale odložil ho, viac času chce aj na Gašpara

Mária Krajmerová a Róbert Krajmer. Foto – Facebook
Mária Krajmerová a Róbert Krajmer. Foto – Facebook

Na Krajmera názor mám, povedal po rokovaní vlády minister a sľúbil ho zverejniť poobede. Neurobí to.

Minister vnútra Tomáš Drucker si pýta ešte ďalší čas, kým rozhodne, či policajný prezident Tibor Gašpar zostane vo funkcii. Hovorí, že to bude trvať menej ako mesiac.

Na otázku, či minister potrebuje čas aj na to, aby posúdil zotrvanie vo funkcii riaditeľa Národnej protikorupčnej jednotky Róberta Krajmera, Drucker v stredu na obed povedal: „Na toto nepotrebujem čas, dnes budem hovoriť s pánom Hraškom. Potom sa budem vedieť vyjadriť. Na toto názor mám.“

Minister dodal, že tento názor zverejní v stredu poobede. Očakávaný odchod Krajmera z funkcie sa však zatiaľ nekoná. Druckerov hovorca Tomáš Kuča povedal, že minister sa s riaditeľom NAKA Petrom Hraškom dohodol, „že zajtra, prípadne v najbližších dňoch budú v rozhovore pokračovať a následne sa pán minister Drucker vyjadrí“.

Nechce vysvetliť majetok

Denník N minulý týždeň informoval o tom, že Krajmerova manželka Mária vlastní 45 percent akcií spoločnosti Všetko pre bývanie. Majetkom firmy je aj veľký obchodný dom Styla na bratislavských Zlatých pieskoch. Krajmerová je uvedená v registri partnerov verejného sektora ako konečný užívateľ výhod.

Ďalším rovnako veľkým akcionárom je riaditeľ Kúpeľov Trenčianske Teplice Tomáš Vranka. Kúpele patria z veľkej časti Zoroslavovi Kollárovi, menší podiel má Norbert Bödör, príbuzný policajného prezidenta Tibora Gašpara.

Zvyšní dvaja menšinoví akcionári, ktorí sa o projekt obchodného domu Styla starajú, povedali, že Krajmerovú do akcionárskej štruktúry navrhol investor a oni s ním súhlasili. Tvrdia, že v januári svoj podiel predala za 1 euro firme Zoroslava Kollára. V registri konečných užívateľov výhod je ešte pri firme Krajmerová, zmena v tomto registri však trvá dlhšie.

Krajmerová odmietla vysvetliť, ako sa k podielu dostala, je aj členkou predstavenstva v samotných kúpeľoch. Aktuality už dávnejšie informovali, že jej zrejme podnik vyplácal vysoké odmeny. Zároveň teraz Markíza zverejnila, že vlastní bar Fatima, o ktorý sa roky v Trenčíne sporí miestna mafia.

Polícia vyhlásila, že Krajmerová je pre ňu súkromná osoba, generálna prokuratúra však dala jej majetok preveriť.

Veľké ryby unikali

Krajmer je riaditeľom Národnej protikorupčnej jednotky od 1. decembra 2012. Polícia pod jeho vedením žiaden väčší prípad korupcie neodhalila. Dôvodom môže byť aj to,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koaličná kríza

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie