Denník N

Poslanec Fico sa stratil v prevrate (udalosti týždňa)

Radičová, Štrasser, Bezák, Choleva a Korda vyberajú udalosť, prešľap i podcenený moment uplynulého týždňa.

Iveta Radičová, bývalá premiérka

Udalosť týždňa

Poslanec Robert Fico musí útočiť a ukazovať prstom na vinníkov politickej krízy, inak by priznal vlastnú vinu a zlyhanie. Pokiaľ verí teórii prevratu, organizovaného zo zahraničia, tak úplne stratil kontakt s realitou. Nerozumie nielen tomu, čo sa deje na Slovensku, ale podľa stanoviska k udalostiam v Británii nerozumie ani Európe. Možné však je, že práveže vie veľmi dobre, kam dospela oligarchická moc a kam priviedol Slovensko. Potom mu iné nezostáva, len šíriť konšpirácie a hovoriť o štátnom prevrate. Obe možnosti sú zúfalo smutné a veľmi nebezpečné. S istotou platí, že žiadna zmena štýlu politiky sa nekoná, a s istotou platí, že politika ponižovania oponentov vedie vždy k sebaponíženiu, a deštrukcia inštitúcií k sebadeštrukcii.

Prešľap týždňa

V štandardnej demokracii je dôvodné podozrenie dôvodom na odvolanie politika. Na čo to pán Gál pri štátnej tajomníčke čaká? Aj pán Drucker čaká – kým sa zorientuje. Len nech sa nezorientuje rovnakým spôsobom ako napríklad pri obsadení riaditeľa Národného onkologického ústavu.

Podcenená udalosť

Všetky zistenia Jána Kuciaka a pokračovateľov sa potvrdzujú. Oblieva ma studený pot – o čom všetkom novinári ešte nestihli urobiť reportáž. Panoptikum byrokratov a štátnych inštitúcií, ktoré sa zúfalo snažia obhájiť svoje činy, svoje zlyhania a aj svoju existenciu.

 

Ján Štrasser, spisovateľ

Prešľap týždňa 1

Na rozdiel od novembra 1989 si Robert Fico marec 2018 všimol (bodaj by nie, keď ho vystrnadil z premiérskeho kresla!) a označil ho za pokus o štátny prevrat. Tak ho to dojalo, že zabudol na svoju boľševicko-kresťanskú zásadu „kto do teba kameňom, ty doňho dvoma“, a za túto strašnú vec avizuje „obrovský sociálny balík pre slovenskú verejnosť“. Len ma zaujíma,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koaličná kríza

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie