Denník N

Zákaz hazardu v Bratislave stále platí, súd odročil konanie na jún

Ilustračné foto N – Vladimír Šimíček
Ilustračné foto N – Vladimír Šimíček

Krajský súd dnes napriek očakávaniu nerozhodol, či ponechá zákaz hazardu v hlavnom meste alebo vyhovie protestu prokuratúry, ktorá žiada nariadenie zrušiť.

Priestor pred pojednávacou miestnosťou číslo 60 na Krajskom súde v Bratislave sa rýchlo zaplní. Vzduch je vydýchaný, v dave je rušno, aktivisti si naťahujú biele tričká s potlačou proti hazardu a núkajú ich aj náhodným ľuďom okolo. Je ich toľko, že sa do pojednávacej miestnosti všetci ani nezmestia.

Niekoľkí zástupcovia hazardného priemyslu sú prakticky neviditeľní a stopku pre herne prišli podporiť tiež lokálni politici a primátor Ivo Nesrovnal.

Pôvodne chceli rozhodnúť už dnes

Senát Mariána Degmu mal pôvodne už vo štvrtok rozhodnúť, či ponechá v platnosti zákaz hazardu alebo vyhovie protestu prokuratúry, ktorej sa nepáči, že poslanci schválili nariadenie na základe petície až na druhý pokus.

Nakoniec rozhodnutie odročil na 7. júna, súd ešte musí preskúmať žiadosť mesta prizvať do konania aj starostu Lamača Petra Šramka, ktorý je súčasťou petičného výboru.

Sudca navyše žiada, aby mesto do spisu doplnilo aj originál alebo overenú kópiu petície a doklad o stretnutí primátora s petičným výborom.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hazard v Bratislave

Slovensko

Teraz najčítanejšie