Denník N

Bývalý Saganov tréner pred nedeľným Paríž – Roubaix: Má dobrú formu, bol som s ním a neúspech už hodil za hlavu

Peter Zánický. Foto – TASR
Peter Zánický. Foto – TASR

To, čo nevyjde, hodí Peter Sagan okamžite za hlavu. Môže však skončiť zo dňa na deň, myslí si Saganov tréner z juniorských čias Peter Zánický.

Peter Zánický bol v Žiline jedným z prvých trénerov Petra Sagana. Viedol ho ešte v čase, keď získal svoj prvý titul juniorského majstra sveta v horskej cyklistike. V súčasnosti je organizátorom Detskej tour Petra Sagana. Hovorí, že aj keby sa Sagan na Okolo Flámska pustil za Nikim Terpstrom, preteky by vyhral jazdec Quick-Stepu. Pred nedeľňajšími pretekmi Paríž – Roubaix vidí šancu len v taktickom zlyhaní Quick-Stepu a spojení ostatných tímov proti Belgičanom.

Ako sa vám zatiaľ páčia výkony Petra Sagana počas sezóny jarných klasík?

Samozrejme, všetci by sme najradšej videli Petra len víťaziť, ale fakt, že po pretekoch Okolo Flámska sa dostal na vedúcu pozíciu rebríčka World Tour, hovorí o tom, že jeho výkonnosť je veľmi vysoká. Zaknihoval síce zatiaľ len jedno veľké víťazstvo na Gent – Wevelgem, ale jeho výkonnosť je konštantne dobrá. Na monumentoch skončil dvakrát šiesty, takže ja osobne som s jeho formou a výkonmi spokojný.

Petra poznáte od mládežníckych čias. Myslíte si, že aj on je spokojný s priebehom sezóny?

Petra poznám veľmi dobre, on sa na to pozerá trochu inak ako fanúšikovia, ktorí cyklistiku vnímajú najmä cez víťazstvá. Peter je

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Peter Sagan

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie