Denník N

Fico ukázal riešenie Váhostavu, Kiska chce konať veľmi rýchlo (streda)

Banky sa vzdajú časti svojho dlhu v prospech ostatných veriteľov. Zástupca malých veriteľov Blaho povedal, že je s dohodou o riešení problému z Váhostavu spokojný.

  • V budovách firmy Váhostav v Bratislave a Žiline bola policajná razia.
  • Po Pavlisovi by ministerstvo hospodárstva mohol prevziať Ľubomír Vážny. Premiér na to nereagoval. 
  • Poslanci schválili, že zákon prerokujú zrýchlene a posunuli ho do druhého čítania.
  • Smer potrebuje zákon schváliť rýchlo, lebo dôležité rozhodnutie v reštrukturalizácii Váhostavu príde 30. apríla. 
  • Čo navrhol premiér: 
    • Ak niekto, komu firma v reštrukturalizácii dlží, dostane menej ako polovicu z dlhu, nebude na jeho pohľadávku platiť premlčanie. Môže si ju splatiť zo ziskov alebo príjmov spoločnosti, ktorá mu dlhuje. Na tento prípad sa nevzťahuje žiadna premlčacia doba.
    • Ak to veriteľ nevyužije, môže štát odkúpiť jeho pohľadávky za 50 percent ich hodnoty,a to do konca tohto roku. Vzťahuje sa to len na nezabezpečených veriteľov z obchodného styku. Schránkové firmy by tak túto možnosť dostať nemali.
    • Váhostav sa vzdal 49 percent akcií v prospech nezabezpečených veriteľov. Tieto akcie nie sú ničím zaťažené. Budú v prospech veriteľov z obchodného styku a kritérium pre rozdelenie akcií bude výška pohľadávky nezabezpečeného veriteľa potvrdená súdom.
    • Banky znížili svoje pohľadávky zo 100 na 85 percent. Tieto peniaze pôjdu živnostníkom.
    • Zákon povolí odstúpenie reštrukturalizačného správcu a očakáva sa, že tak urobí aj správkyňa Váhostavu.

19:15 – Ukončujeme prenos. Prajeme pekný večer a zajtra o 9:00 pokračujeme.


19:12 – Schôdzu prerušili. Hlina stále kričí na poslancov Smeru. Pridal sa aj Viskupič. Kričia na Martvoňa, ktorý vytiahol bývalú ženu Gábora Grendela, ktorá dnes robí hovorkyňu Váhostavu. Do hádky sa zapojila aj Laššáková, napomína Lipšica. „Aj vy ste tho už porozprávali.“ „Povedzte mi čo,“ kričí Lipšic.

Hlina sa háda v pléne.
Hlina sa háda v pléne.

19:11 – Hlina kričí na poslancov Smeru, že sú ľudské hyeny. Prekrikujú sa Laššáková navrhla prerušiť schôdzu. Lipšic pokračuje.


19:08 – „Vládny návrh čo tu  je, je na úrovni vlastizrady,“ hovorí Alojz Hlina. „Do zákona dostávate ustanovenie nad pol miliardou až miliardou, ktoré môžete použiť na firmy so 100-percentnou účasťou štátu.“ Zajtra vám poviem, že za touto peknou fasádou je zločin.  „A budete mať peniaze na vlaky zadarmo.“


19:04 – Anton Martvoň zo Smeru kritizuje, že je v sále málo poslancov opozície. Poslanci po sebe pokrikujú. Podobne končila aj včerajšia schôdza, ktorú potom predčasne ukončili.


19:00 – Štyria poslanci ešte budú reagovať na Lipšica a potom prerušia schôdzu.


18:58 – Lipšic dočítal pozmeňujúci návrh. Teraz rozpráva vtipy o redaktoroch a dojivosti kráv.


18:50 – Policajti pritlačili na Váhostav. Ten zrazu núka také riešenie situácie jeho drobných veriteľov, ktoré ladí s tým, čo avizoval premiér. Že to súvisí, naznačuje šéf stavebnej firmy.


18:49 – „Juraja  Širokého táto vláda nezatkne,“ hovorí Lipšic. „Stavím sa s vami, že sa to nestane.“ Lipšic hovorí už vyše hodiny.


18:28 – Lipšic sa v pléne pýta, ktorá zo schránkových firiem prevedie 49 percent na nezabezpečených veriteľov.


18:22 –  „Vláda otvorila pandorinu skrinku a ak nepríjme nami navrhované riešenie na zabezpečenie pohľadávky štátu voči Váhostavu, odštartuje morálny hazard s peniazmi vlastných občanov,“ napísal Jozef Kollár v stanovisku strany SKOK.


18:20 – Prezident SR Andrej Kiska je pripravený rýchlo konať, ak dostane na podpis novelu Obchodného zákonníka. Ak by totiž využil svoju zákonnú 15-dňovú lehotu, právna norma by nemohla byť účinná už 30. apríla, kedy sa uskutoční schôdza veriteľov spoločnosti Váhostav. „Som pripravený rýchlo konať. Buď zákon podpíšem, alebo nepodpíšem, ale bude to veľmi rýchlo,“ povedal Kiska pre TASR.


18:17 – Daniel Lipšic číta opozičný návrh. Jeho vystúpenie už trvá 27 minút.


18:05 – Jozef Kollár navrhuje svoje opatrenia, o ktorých už hovoril aj v pléne:

  1. Štát by mal zriadiť záložné právo na všetky akcie zachraňovanej firmy za špeciálne stanovenú cenu.
  2. Štát sa posadí ako záložný veriteľ nie na majetok zachraňovanej firmy, ten je už beztak celý založený v prospech bánk. Ale na majetok všetkých spoločností a schránok „nad“ touto firmou.
  3. Štát si vypýta osobné ručenie celým osobným majetkom vlastníkov nielen dlžníka, ale aj vlastníkov spoločností „nad“ ním.
  4. Nemá povahu zvyšovania vymožiteľnosti pohľadávok, ale i o odkrytie či zverejnenie úplne všetkých informácií o majetku vlastníka dlžníka

18:04 – Eugen Jurzyca, Jana Kiššová, Lucia Žitňanská navrhujú, aby zoznam správcov obsahoval aj údaje, na základe ktorých sa bude môcť verejnosť oboznámiť s profesnou históriou jednotlivých správcov.


18:03 – Poslanci Ján Figeľ, Daniel Lipšic, Miroslav Kadúc, Ľubomír Galko , Ľudovít Kaník a Alojz Hlina majú najdlhší pozmeňujúci návrh, má 10 strán.

Navrhujú v ňom:

  • sprísnenú zodpovednosť manažmentu za predchádzanie úpadku.
  • elimináciu schránkových veriteľov, pri ktorých existuje podozrenie z prepojenia na dlžníka v snahe ovládnuť veriteľské orgány a znížiť mieru uspokojenia ďalších veriteľov.
  • zmeny v reštrukturalizáciách – dlžníka v predĺžení a dlžníka mimo predĺženia, a to tak, aby reštrukturalizácia nemohla prebehnúť v porovnaní s ekonomickým stavom dlžníka na úkor veriteľov.
  • možnosť určenia neúčinnosti plánu ak neboli dodržané ustanovenia zákona o podriadení spriaznených osôb alebo o poskytnutí protiplnenia odpúšťajúcim veriteľom
  • aby prechodné ustanovenia mohli platiť už na prebiehajúce konania

18:02 – Opozícia predstavuje svoje pozmeňujúce návrhy k zákonu. Ľudoví Kaník navrhuje zmeny v platení DPH tak, aby sa daň platila až po uhradení vystavenej faktúry a zároveň aby nebolo možné neuhradené faktúry zahrnúť do nadmerného odpočtu DPH.


17:50 – Poslancov je v sále málo – ani nie 20.


17:43 – „Suma sumárom, živnostníci budú „vzhľadom na krátkosť času“ uspokojení podľa  možnosti, Široký prispeje len symbolicky a my ostatní to zaplatíme,“ hovorí Lucia Žitňanská, podpredsedníčka Most-Híd v stanovisku.


17:38 – Vláda tým, že chce kúpiť pohľadávky za polovičnú hodnotu, okráda živnostníkov, hovorí Ľudovít Kaník.


17:27 – Opozícia zatiaľ predložila päť pozmeňujúcich návrhov. Ešte ďalšie môžu pridať.


17:20 – „Robiť novelizáciu na základe toho, čo povie premiér na tlačovke je zvrátené,“ hovorí Miroslav Kadúc z OĽaNO „Zákony sa tu tvoria na tlačových konferenciách.“


17: 07 – Premiér chcel po stretnutí ku kauze Váhostav situáciu upokojiť, no viditeľne mu prekážali otázky na zlyhania v jeho vláde.

Ako Fica novinárky vykoľajili 


17:02 – Živnostníci nevedia, kto z Váhostavu sa vzdá svojich akcií. Je to podľ nich vnútorne rozhodnutie Váhostavu.


16:59 – Živnostníci odhadujú, že väčšina z tých, ktorým Váhostav nezaplatil si vyberie možnosť, že štát odkúpi ich pohľadávky za polovicu ich hodnoty. Lebo druhé riešenie – teda uspokojenie časti a potom výplata zo zisku alebo príjmov Váhostavu je veľmi zdĺhavé. Povedali to na tlačovej konferencii, ktorú mali s opozičnými poslancami.

IMG_0089[1]

16:57 – Banky sa vzdajú asi 3,5 milióna eur v prospech nezabezpečených veriteľov, akcionár Široký im ponúkne za ich pohľadávku akcie firmy. Prečo to nie je dobré riešenie, hovoria drobní veritelia Váhostavu.


16:16 – Lucia Žitňanská z Mostu-Híd kritizuje Ficov návrh, ktorý je podľa nej len reakcia verejného tlaku na „tento škandalózny prípad“. Táto dohoda mohla podľa nej vzniknúť aj skôr ako dnes. „Lámeme pravidlá kvôli tomu, aby sa mohla naplniť dnešná dohoda. Z celého návrhu možno potrebujeme len jedno ustanovenie o tom, že sa môžu robiť zmeny v reštrukturalizačnom pláne až do zasadnutia veriteľov.“Široký podľa nej mohol pustiť nie 49, ale aj 60 percent akcií. „Je to zlý precedens, ktorý je škodlivý pre reštrukturalizácie ako také.“


16:13 – Šéf Váhostavu Marián Moravčík raziu čakal, prečítajte si s ním krátky rozhovor.

Aké dokumenty zobrala polícia?
Strašnú spústu.
Čoho sa týkali?
Všetkých ekonomických činností spoločnosti.
Čakali ste, že príde razia?
Samozrejme, čakal som že niečo sa musí udiať.A mal tento tlak nejaký dopad na to, že 49 percent akcií boli ochotní dať v prospech veriteľov?
Ja si myslím, že asi áno.

16:05 – „Aj my sme cez víkend pripravovali riešenie,“ hovorí Figeľ.


 

https://www.facebook.com/robertficosmersd/posts/366225003566665


15:55 – Podpredseda parlamentu Ján Figeľ (KDH) sa od svojho odvolávania v pléne neukázal. Teraz vystúpil.  Návrh Fica je podľa neho nesystémový precedens.

IMG_0085[1]

15:44 – Anna Vitteková zo Smeru číta návrh s premiérových riešením. Návrh má päť strán.


15:28 – „Smer a vláda rieši, opozícia tára,“ reaguje Ľuboš Blaha zo Smeru. „Táto kauza politicky končí.“


15:27 – Erika Jurinová OĽaNO povedala, že razia vo Váhostave bola neskoro a bola to súčasť prezentácie premiéra Fica.


15:19 – Šéf Váhostavu Marián Moravčík pre Denník N povedal, že si myslí, že policajná razia mala na toto rozhodnutie veľký vplyv. Denník N sa ho spýtal, aký vplyv mala policajná razia na rozhodnutie Váhostavu dať veriteľom akcie. „Malo to značný vplyv,“ odpovedal.


15:17 – Tento návrh obsahuje, že sa budú dlhy Váhostavu platiť z peňazí nás všetkých, povedal Daniel Lipšic. Kritizuje, že razia vo Váhostave prišla tak neskoro. „Ale možno to bol zámer,“ dodal.


15:15 – „Doteraz bola pre nás záhada o čom budeme rokovať,“ povedal Miroslav Kadúc z OĽaNO. „Toto nemá nič s právnym štátom či parlamentnou demokraciou. Takto to nemá vyzerať.“


15:09 – Predseda parlamentu Peter Pellegrini informuje poslancov o návrhu premiéra. Po vystúpení Pellegriniho zaznel potlesk od poslancov Smeru.


15:02 -„Dnešná ponuka Roberta Fica je výsmechom do tváre všetkým živnostníkom a drobným podnikateľom, ktorých rodiny už mesiace márne čakajú na peniaze za práce na výstavbe diaľnic. Ak riaditeľ Váhostavu tvrdí, že jeho firma má nulovú hodnotu, tak veritelia dostanú bezcenné akcie. Robert Fico by sa mohol s takýmito akciami pokúsiť nakúpiť na rodinný obed. Aký by bol výsledok? Ostal by hladný, rovnako ako rodiny drobných veriteľov Váhostavu,“ povedal predseda SDKÚ Pavol Frešo.


https://www.facebook.com/obcania/posts/645313082270679


14:55 – S nápadom na odovzdanie 49 percent akcií Váhostavu prišiel podľa riaditeľa firmy Mariana Moravčíka priamo akcionár. Na rokovaní s veriteľmi však podľa zástupcu nespokojných veriteľov Milana Blaha tento návrh predstavil Robert Fico a nie Váhostav.


14:46 – Vláda zverejnila celé memorandum ku kauze Váhostav. Nájdete ho aj tu.


14:28 – Prestávku rokovania predĺžili do 15:00.


14:22 – Fico povedal, že štát ponúkne odkúpenie pohľadávok len od reálnych dodávateľov Váhostavu, nie od schránkových firiem. Nepovedal, či si tieto firmy ako veritelia môžu nárokovať akcie Váhostavu.

Foto - TASR
Foto – TASR

14:21 – Premiér Robert Fico už opäť nekomunikuje s Denníkom N. „Vzhľadom na to, čo tam vystrájate, tie klamstvá a táraniny, nebudem Denníku N odpovedať.“


14:21 – „Kto je zvedavý, bude skoro starý,“ odpovedal Fico na doplňujúcu otázku o termíne nástupu nového ministra.


14:18 –  Premiér odmietol na tlačovke o Váhostave odpovedať na otázku, kto nahradí ministra hospodárstva Pavlisa, ktorý včera rezignoval.


14:17 – Fico nepovedal, či polícia urobila raziu neskoro.


14:16 – Banky sa vzdali časti pohľadávok, aby upokojili situáciu a zlepšili ekonomickú situáciu aj ich klientov.


14:14 – „Toto riešenie by malo byť finančne úplne neutrálne,“ povedal Fico.


14:13 –  Zástupca malých veriteľov Blaho povedal, že je s dohodou o riešení problému z Váhostavu spokojný. „Lepšie riešenie ako toto by nebolo reálne.“


14:11 – Štát potvrdil ponuku, že odkúpi do konca roka pohľadávky voči Váhostavu za 50 percent ich hodnoty od veriteľov, ktorí nechcú čakať na zisky z akcií.


14:07 – Váhostav sa vzdal 49 percent akcií v prospech nezabezpečených veriteľov. Tieto akcie nie sú ničím zaťažené, povedal premiér. „Aj Váhostav musí prevziať ekonomickú zodpovednosť,“ povedal Fico.


Foto N - Martina Pažitková
Foto Denník N – Martina Pažitková

14:02 – Po hodinu a pol trvajúcom meškaní premiér predstavuje riešenia k Váhostavu. Banky  sa vzdajú 20 percent dlhov od Váhostavu v prospech ostatných veriteľov.


13:40 – Premiérove riešenia Váhostavu sú stále neznáme. Fico ešte nevystúpil. Poslanci rokujú na výboroch.


13:05 – Už pred polhodinou mal premiér predstaviť definitívne riešenia pre Váhostav. Zatiaľ však nevystúpil.


12:26 – Anton Martvoň zo Smeru, ktorý je právnik a aj často vystupuje k zákonu v pléne, hovorí, že je v poriadku, ak premiér predstaví zmeny, o ktorých rokuje parlament už druhý deň. „Pán premiér bude prezentovať zmeny, na ktorých robil Úrad vlády, ministerstvo spravodlivosti aj hospodárstva a niektorí poslanci. Aj v noci niektorí poslanci, ktorí sa zaoberajú reštrukturalizáciou, sedeli na ministerstve a hľadali riešenia,“ povedal Martvoň. Po správnosti by proces mal prebiehať tak, že keď vláda predloží zákon na rokovanie parlamentu, už do neho nesmie zasahovať a zmeny môže prijímať len parlament. „Zastupujeme v tomto parlamente nielen občanov, ale aj vládu.“ Martvoň niektoré riešenia poznal, ale nechcel ich prezradiť, lebo je „výsostné právo pána premiéra oznámiť zmeny“.


12:24 – Fico odštartoval veľké rokovanie o tom, ako pomôcť obetiam Váhostavu. K stolu pozval okrem iných aj šéfa Váhostavu Mariána Moravčíka, ministra dopravy Ján Počiatka, ministra spravodlivosti Tomáša Boreca, ministra financií Petra Kažimíra, šéfa parlamentu Petra Pellegriniho, šéfa tímu poradcov premiéra Vladimíra Faiča či zástupcu drobných veriteľov Váhostavu, Milana Blaha a ďalších.

N - Monika Tódová
Foto Denník N – Monika Tódová

11:06 – O pol jednej premiér Robert Fico predstaví „Definitívne riešenie problémov veriteľov Váhostavu, ako aj  zmien legislatívy týkajúcej sa reštrukturalizácií“. Poslanci pritom už schválili zákon v prvom čítaní, a od 14. majú prerokovať zákon v druhom čítaní. Na tlačovke, kde premiér zmeny predstaví, majú byť aj ministri, zástupcovia veriteľov, bánk a predstaviteľov Váhostavu.


10: 46 – Juraj Široký a ani jeho syn v budove Váhostavu, v ktorej zasahuje polícia, nie sú, polícia nikoho nezadržala.


10:38 – Polícia pred Váhostavom. 

fotka 2

10:27 – Hospodársky výbor sa ešte nezačal. Opoziční poslanci sa pýtajú poslancov Smeru, či už je známy návrh, ktorý má zmeniť zákon o Váhostave. Návrh príde na ústavnoprávny výbor, ktorý má zasadať až o pol jednej.


10:20 – Poslanci budú do 14. hodiny rokovať vo výboroch, kde by sa konečne mali dozvedieť aj konečné riešenia, ktoré Smer navrhol na riešenie Váhostavu.


10:19 – Vo Váhostave zasahujú policajti, informujú aktuality.sk. „Momentálne sú v bratislavskom sídle Váhostavu, ako aj v žilinskej pobočke. Čo presne v budovách zaisťujú, nie je známe,“ napísal portál.
https://www.facebook.com/stranasas/videos/vb.71030757230/10152759559157231/?type=2&theater[/iframely]


10:15 – Zákon budú poslanci prerokovávať dnes o 14. hodine. Predtým pôjde do výborov a poslanci môžu v nich predkladať svoje návrhy na zmeny.


10:12Poslanci poslali zákon do druhého čítania. V sále bolo 117 poslancov, 104 z nich bolo za, nik nebol proti.


10:11 Poslanci idú hlasovať o prvom čítaní zákona o Váhostave.



10:07 – „Pán podpredseda, predložte nám finálny návrh zákona o Váhostave,“ vyzýva Číža Lucia Žitňanská z Mosta-Híd. Poslanci aj verejnosť má k dispozícii návrh zákona, kde Smer navrhuje 40 percent pre živnostníkov, ktorí od Váhostavu nedostali peniaze. Premiér pritom už minulý týždeň povedal, že by mali dostať 100 percent.


10:05 – Poslanec z KDH Marián Radošovský by chcel v pléne vidieť ministra dopravy Jána Počiatka, pretože sa hovorí o veciach z jeho rezortu. „Viete vôbec, kde je Počiatek?“


10:01 – Už po hodine začína hustnúť atmosféra v sále. „Chaos, ktorý ste vniesli, zaskočil evidentne aj vás,“ hovorí Ľubomír Galko z SaS Miroslavovi Čížovi. „Aký mrdník ste tu dopustili? Prerušujete jednotlivé body, jednotlivé schôdze. Necháte nás v skrátenom konaní prerokovať niečo, čo sme ani nevideli. „Dokonalý Smerácky mrdník.“ Smeráci sú podľa neho amatéri a babráci.


9:58 – Zsolt Simon z Mosta-Híd pripomína, že o 9:00 mali poslanci hlasovať o zákone o Váhostave v prvom čítaní. „Kde sú Smerácke finálne návrhy, o ktorých máme rokovať?“ Smer ich podľa neho nevie predstaviť, lebo ich nemajú k dispozícii.


9:53 – Najväčšia živelná pohroma sú niektoré vystúpenia opozície, hovorí Dušan Jarjabek (Smer). Opoziční poslanci podľa neho vystupujú najmä preto, že sa blížia voľby a obávajú sa o svoje miesta v parlamente.


9:51 – Alojz Přidal z KDH hovorí, že nie je dôvod na to, aby sa zákon o Váhostave schvaľoval v rýchlom procese.


9:49 – Viacerí poslanci z opozície majú v sále pozmeňujúce návrhy. Dnes v druhom čítaní príde zrejme veľa návrhov na zmeny v zákone o Váhostave.


9:45 – „Je tento legislatívny proces v poriadku?“ pýta sa Miroslav Kadúc z OĽaNO.


9:42 – Opozičná poslankyňa Erika Jurinová pripomína, že poslanci stále nemajú návrhy, ktoré chce Smer presadiť.



9:38 – „Človek, ktorý je hochštaplerom pri získavaní moci, zostane hochštaplerom aj po jej získaní,“ ukončil Číž svoje vystúpenie.


9:36 – Ako to bolo s cenami diaľnic? Za posledných 5 rokov sa na Slovensku uzavrelo 14 diaľničných tendrov. Ich výsledky sme porovnali so štátnou expertízou a tým, kto bol minister.


9:27 – „Spolupracovať s opozíciou vecne a konštruktívne sa nedá,“ hovorí Číž.


9:24 – Číž rozpráva už 21 minút. Veľa poslancov ho nepočúva.


9:19 – Miroslav Číž cituje z rozhovoru s bývalým hodnotiteľom diaľničných tendrov Jánom Kovalčíkom, ktorý urobil Denník N. Ak si ho chcete prečítať, nájdete ho tu.


9:07 – Vystupuje podpredseda parlamentu Miroslav Číž zo Smeru. Kritizuje opozičné vystúpenia zo včera. „Opozícia preukazovala jej prínos k spravovaniu štátu a aj spôsob politického boja.“ Poslanci Smeru včera nevystúpili, „lebo cítime časový tlak.“


9:03 – V sále je veľa poslancov, prišli na hlasovanie o prvom čítaní. Nebýva zvykom, že by hneď na 9. hodinu prišlo toľko poslancov. Zvyčajne je ich ráno v sále zhruba desať.


9:00 – Dobré ráno, parlament sa začína. Na začiatku by poslanci mali schvaľovať zákon o Váhostave v prvom čítaní. Potom hneď začnú rokovať v druhom čítaní. V tejto časti poslanci môžu predkladať svoje návrhy na zmeny v zákone.


Čo sa stalo doteraz:

  • Minulý týždeň v stredu poslanci začali odvolávať ministra zdravotníctva Viliama Čisláka.
  • Jeho odvolávanie prerušili, lebo začala schôdza, kde sa mali poslanci zaoberať situáciou okolo Váhostavu.
  • Aj túto schôdzu však prerušili, lebo premiér Robert Fico s predsedom parlamentu Petrom Pellegrinim chceli vyvodiť politickú zodpovednosť za príliš lacné diaľnice, a tak dali návrh na odvolanie Figeľa z postu podpredsedu parlamentu.
  • Opozícia povedala, že ak by Smer odvolal Figeľa, stiahla by svojich ľudí z postov v parlamentných výboroch.
  • Figeľa parlament odvolával dva dni. Diskusia bola plná urážok a hádok.
  • Po dvoch dňoch Pellegrini navrhol, aby sa prerušilo odvolávanie a aby sa poslanci vrátili naspäť k zákonu, ktorý má zmeniť pravidlá reštrukturalizácie a mal by pomôcť malým živnostníkom, ktorí nedostali zaplatené.
  • Parlament v utorok schválil, že o pomoci veriteľom Váhostavu bude rozhodovať v skrátenom konaní, čo znamená, že poslanci o tom budú rokovať omnoho kratšie ako pri bežnom konaní.
  • Poslanci zákon, ktorý má živnostníkom pomôcť, v utorok nevideli, opozícia sa na to sťažovala.

Ak si chcete prečítať, ako to vyzeralo v parlamente minulý týždeň, tu je spravodajstvo zo štvrtka piatka. Celý prenos z utorka nájdete tu.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie