Denník N

Zomrel bývalý predseda parlamentu Pavol Paška, dostal infarkt

Pavol Paška a Robert Fico na pracovnom sneme strany Smer v roku 2015. Foto N – Tomáš Benedikovič
Pavol Paška a Robert Fico na pracovnom sneme strany Smer v roku 2015. Foto N – Tomáš Benedikovič

Pavol Paška sa z vrcholovej politiky stiahol na konci roku 2014 po kauze CT, v Smere bol zástupcom košického krídla.

Zomrel bývalý predseda parlamentu a bývalý podpredseda Smeru Pavol Paška, dostal infarkt, Denníku N to potvrdili predstavitelia Smeru. Pred tromi týždňami oslavoval 60 rokov v centre Košíc. Podľa portálu Topky dostal dnes doobeda v Košiciach v aute na parkovisku infarkt, podľa hovorcu siete nemocníc Svet zdravia zomrel v areáli košickej Železničnej nemocnice s poliklinikou. 

Paška by mohol mať štátny pohreb, pokiaľ s tým budú súhlasiť jeho pozostalí. „Vláda je pripravená rozhodnúť o organizovaní štátneho pohrebu, ale v tomto budeme plne rešpektovať prianie rodiny,“ napísal Úrad vlády. Zákon okrem prezidenta umožňuje štátny pohreb aj  v prípade bývalého predsedu parlamentu. Musí to ale schváliť kabinet.

„Paľo Paška bol skvelý človek,“ reagoval na svojej facebookovej stránke predseda Smeru Robert Fico. „Je mi to veľmi ľúto,“ dodal s tým, že vyjadril „najúprimnejšiu“ sústrasť manželke, synom a rodine Pavla Pašku.

Zároveň zaútočil na novinárov. „Chcem povedať, že tu máme na Slovensku bandu novinárov a idiotských politikov, ktorí ho zoštvali. To, čo mu robili, na základe klamstiev a výmyslov, je absolútne neprijateľné.“ Fico verí, že sa raz na Slovensku „s týmto fenoménom klamstiev, výmyslov, novinárskych konšpirácií a idiotských politikov“ vysporiadame.

https://www.facebook.com/robertficosmersd/videos/801999996655828/

„Náš dlhoročný kolega, straník a v prvom rade priateľ dnes odišiel. Úprimnú sústrasť celej jeho rodine a ďalším pozostalým,“ napísal Smer na svojej facebookovej stránke. Podpredseda strany Robert Kaliňák napísal, že ho táto správa veľmi zasiahla. „Bol mojím dlhoročným priateľom, nikdy na neho nezabudnem, odpočívaj, Paľko, v pokoji,“ napísal na svoju facebookovú stránku, na ktorej má čiernu farbu na titulnej fotografii.

Skončil po protestoch v roku 2014

Paška odišiel z vrcholovej politiky v novembri 2014 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Pavol Paška

Smer

Slovensko

Teraz najčítanejšie