Denník N

S Gašparom sme v bezpečí ako fľaša vodky na ruskej svadbe (udalosti týždňa)

Radičová, Štrasser, Bezák, Korda, Choleva a Stach vyberajú udalosť, prešľap i podcenený moment uplynulého týždňa.

Iveta Radičová, bývalá premiérka

Udalosť týždňa

V  Odese sledujem večerné správy na zahraničných TV a hlavná udalosť je jasná – protesty na Slovensku pokračujú, médiá detailne informujú o dôvodoch protestov, o korupcii na Slovensku, o požiadavkách občanov aj po páde premiéra a ministra vnútra. Otváram naše správy a čítam správu o stave polície a otázky, na ktoré prezident polície neodpovedal. Žeby konečne odstúpil? Pozerám web ministerstva vnútra – pán Gašpar je stále prezidentom.

Prešľap týždňa

Bývalá hovorkyňa bývalého ministra Jahnátka po prevalení obrovských káuz v agrorezorte zaregistrovala politickú stranu Za slušné Slovensko. Musím súhlasiť, je to hyenizmus.

Podcenená udalosť

Neviem či prešľap, podcenená či najdôležitejšia udalosť, ale posunuli sme sa z tézy „skutok sa nestal“ k téze „skutok sa stal, vinník sa nenašiel“. Osoba zodpovedná a podpísaná pod projektom elektronického súdnictva, v ktorom sme pre pochybenia prišli o cca 14 miliónov, už na ministerstve spravodlivosti nepracuje. Pracuje na ministerstve životného prostredia. Najvyšší kontrolný úrad hovorí o princípe kolektívnej zodpovednosti bez schopnosti či ochoty vyvodiť osobnú zodpovednosť. Vláda si sprivatizovala štát a skolektivizovala vinu. Vytvorila systém kolektívnej nezodpovednosti ochrany privilegovaných „našich ľudí“.

 

Ján Štrasser, spisovateľ

Prešľap týždňa

Keď som si pred ôsmimi mesiacmi chcel v stávkovej kancelárii staviť na to, že Jaroslav Rezník ml. zacúva s verejnoprávnou televíziou do čias, keď ju za vlády Mečiara viedol Jozef Darmo, či za vlády Fica I. Štefan Nižňanský, povedali mi, že stávky so 100%-nou istotou výsledku neprijímajú. Dočkáme sa aj Kapustových fašírok či Kerného utajených svedkov? Aj by som si stavil, ale zas mi to neprijmú.

Fikcia (?) týždňa

Z dobre informovaného zdroja sme sa dozvedeli, že exposlankyňa a okresná expredsedníčka strany Smer PhDr. Ľubica R.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Udalosti týždňa

Slovensko

Teraz najčítanejšie