Denník N

Odkaz Pavla Pašku: Človek má žiť tak, aby sme si nemuseli pripomínať, že o mŕtvych len dobre

Pavol Paška a Robert Fico na pracovnom sneme strany Smer v roku 2015. Foto N – Tomáš Benedikovič
Pavol Paška a Robert Fico na pracovnom sneme strany Smer v roku 2015. Foto N – Tomáš Benedikovič

Smer pokračuje tak, ako skončil, a RTVS pokračuje tak, ako začala. Zomrel Pavol Paška.

  • Vznikla strana Za slušné Slovensko, ktorá nemala s hnutím Za slušné Slovensko nič spoločné.
  • Richard Rybníček oznámil, že nateraz nepokračuje v zakladaní strany.
  • V Nemecku došlo k tragédii, z ktorej Boris Kollár hneď obvinil imigrantov. Keď sa ukázalo, že páchateľom bol Nemec, ospravedlnil sa s tým, že podľa prvých správ malo ísť o teroristický útok, pretože vo svete Borisa Kollára môžu teroristický útok spáchať iba imigranti.
Farebná škála Borisa Kollára.

Po celom Slovensku pokračovali protesty.  Desaťtisíce ľudí požadovali okrem iného odstúpenie policajného prezidenta Gašpara, a policajný prezident Gašpar bol naďalej vo funkcii. Napriek tomu sa diali veci.

Špeciálneho prokurátora Špirka, ktorý podal trestné oznámenie na bývalého ministra vnútra Kaliňáka, budú disciplinárne stíhať. Návrh na stíhanie podal šéf špeciálnej prokuratúry Kováčik, ktorý za osem rokov vo funkcii podal v 61 prípadoch presne nula obžalôb.

Okresná predsedníčka Rošková brala dotácie na pozemky, ktoré jej nepatrili, a ako jediná dokázala uniknúť aj satelitnej kontrole. A ministerka Matečná povedala, že ak sú problémy, farmári sa majú obrátiť na políciu. Hlavný problém bol však podľa farmárov v tom, že polícia je súčasťou celého systému.

Vyšiel rozhovor, v ktorom samotní policajti hovorili o korupcii, politických nominantoch a skresľovaní štatistík. Vyšla aj správa o tom, že polícia štatistiky skresľuje. Polícia sa ohradila a policajný prezident Gašpar zo všetkého obvinil prezidenta Kisku.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Pavol Paška

Komentáre

Teraz najčítanejšie