Denník N

Najprv manželky a teraz asistent – ako Mečiar, Fico a Pellegrini vysvetľujú luxusné bývanie

Peter Pellegrini. Foto N – Tomáš Benedikovič
Peter Pellegrini. Foto N – Tomáš Benedikovič

Mečiar vysvetľoval, že na Elektru zarobila jeho manželka. Fico tvrdí, že luxusný prenájom v Bonapartovi utiahne aj vďaka príjmom svojej ženy. Pellegrini povedal, že na kúpu bytu má aj vďaka obchodu so svojím poslaneckým asistentom.

Nejasnosti spojené s bývaním nie sú u slovenských premiérov novinkou. V prípade Petra Pellegriniho (Smer) je novinkou len to, že pochybnosti o tom, či si bývanie môže dovoliť, prišli hneď po jeho nástupe do funkcie.

Predchodca Pellegriniho a jeho stranícky šéf Robert Fico čelí už viac ako dva roky otázkam, či je v poriadku, aby býval v byte človeka, ktorý bol najprv len podozrivý a dnes už je aj obžalovaný z daňových únikov.

Vladimír Mečiar sa k bývaniu vo veľkom komplexe priznal až po odchode z funkcie predsedu vlády. Až do roku 1998 sa prezentoval ako skromný človek, ktorý žiadne majetky nepotrebuje.

Mečiar začínal s Elektrou, majetky sa rokmi riadne rozrástli

Keď trojnásobný premiér Vladimír Mečiar v roku 1998 prehral voľby, veľká časť Slovenska a najmä jeho priaznivci boli presvedčení, že žije úplne bežne. Predseda HZDS tvrdil, že vlastní len trojizbový byt v centre Bratislavy a „korzičku“, čiže malý Opel Corsa.

Už v marci 1999 sa ukázalo, že Mečiar je milionár,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie