Denník N

Druckerova žena má pozemky vďaka podozrivým reštitúciám, bola pri nich aj dcéra exministra HZDS

Tomáš Drucker a pozemky v Špačinciach, ktoré patria aj jeho manželke. foto N - Tomáš Benedikovič a Vladimír Šimíček
Tomáš Drucker a pozemky v Špačinciach, ktoré patria aj jeho manželke. foto N – Tomáš Benedikovič a Vladimír Šimíček

Pozemková kauza manželky ministra vnútra siaha na Slovenský pozemkový fond. Parcely, ktoré v Trnave a jej okolí získala Lucia Druckerová, vydal štát cez pochybné reštitúcie podnikateľom, s ktorými ona teraz podniká.

Hovorí sa, že štvorlístok nosí šťastie. Pre manželku ministra vnútra Luciu Druckerovú bola šťastnou voľbou nielen kúpa pozemkov v Špačinciach blízko Trnavy, na ktorých postavia novú štvrť domov Štvorlístky a ona na tom výhodne zarobí.

Šťastie mala aj na pozemky, ktoré vlani nadobudla priamo v Trnave. Aj tie jej pravdepodobne prinesú zisk. Kúpila tam dve parcely, na jednej z nich už naplánovali parkovisko a park.

Predtým, ako Druckerová kúpila pozemky v Špačinciach a Trnave, štát ich za podozrivých okolností vydal cez reštitúcie podnikateľom, s ktorými má teraz ministrova žena spoločné aktivity. Prevod pozemkov pripomína kauzu Veľký Slavkov, veľkú kauzu HZDS Vladimíra Mečiara, pre ktorú v minulosti takmer padla prvá vláda Roberta Fica. Zhodou okolností sa aj teraz ukázali ľudia blízki HZDS. V Druckerovej prípade bola pri reštitúciách kľúčovou postavou dcéra bývalého ministra pôdohospodárstva za HZDS Petra Baca – Katarína Raganová.

Práve s Raganovou teraz Druckerová vlastní spomínané pozemky v Trnave. Minister vnútra Tomáš Drucker (nominant Smeru) v stredu povedal, že Raganovú ani jej manžela, s ktorým pozemky vlastní, nepozná on ani jeho manželka. „V živote sme sa nestretli“.

V utorok zasa Drucker hovoril, že na pozemkoch sa nechystá výstavba. Na štvorhektárovom pozemku na okraji mesta už pritom naplánovali

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koaličná kríza

Slovensko

Teraz najčítanejšie