Denník N

Drucker nevyzval Gašpara, aby odišiel. Či ho odvolá, chce povedať do konca týždňa

Tibor Gašpar. Foto – TASR
Tibor Gašpar. Foto – TASR

O tom, kto by mal Gašpara vo funkcii policajného prezidenta nahradiť, minister vnútra hovoriť nechcel. Vidí v jeho práci aj pozitíva.

Minister vnútra Tomáš Drucker (nominant Smeru) ani po 18 dňoch nepovedal, či odvolá policajného šéfa Tibora Gašpara. Jeho odchod žiada prezident Andrej Kiska, ale aj desaťtisíce ľudí, ktorí protestovali na námestiach po celom Slovensku.

Drucker sľubuje, že svoje rozhodnutie ohlási do konca týždňa – vo štvrtok alebo v piatok, termín ešte upresní. Povedal to v utorok na tlačovej konferencii s tým, že nechce povedať, ako sa rozhodol.

Na otázku, či sa môže stať, že Gašpara vo štvrtok alebo v piatok neodvolá, povedal, že si počkáme do konca týždňa.

Minister vnútra nepovedal ani to, či už má nástupcu na post policajného šéfa alebo či Gašpar zvažuje, že by demisiu podal sám. Drucker ho však nevyzval, aby demisiu podal. „Funkcie sa nedrží a nedržal,“ povedal minister vnútra o Gašparovi.

Bude hovoriť s koalíciou

A prečo rozhodovanie o budúcnosti Gašpara Druckerovi trvá tak dlho? „Vypýtal som si dni a týždne,“ povedal. „Pýtali ste sa ma, či mi mesiac stačí, a dnes som povedal, že tri týždne sú dosť,“ dodal.

Hovorí, že sa potreboval oboznámiť s prácou Tibora Gašpara aj iných ľudí. „A povedal som, že 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koaličná kríza

Tomáš Drucker

Slovensko

Teraz najčítanejšie