Denník N

Nenechajme v tom ertévesákov samých

Newsroom RTVS. Foto N - Tomáš Benedikovič
Newsroom RTVS. Foto N – Tomáš Benedikovič

V RTVS som videl ľudsky a profesionálne dozrieť mladých novinárov za štyri roky viac, ako sa mnohým podarí za celú kariéru.

Za desať rokov novinárskej práce som sedel v štyroch spravodajských redakciách. V každej z nich ma to bavilo z iného dôvodu, ale to najpodstatnejšie o žurnalistike som sa asi naučil až v RTVS.

Niežeby sa na mňa inde nič nenalepilo. Ale v Mlynskej doline som zažil dobrodružstvo vzniku sebavedomej a uvedomelej redakcie, ktorá rozumie svojmu verejnoprávnemu záväzku voči divákovi. Zažil som tam svoje najzávažnejšie spravodajské úspechy, ale aj najťažšie zlyhania. Za mnohé sa dodnes hanbím. Patria však k mnohým ďalším, ktoré sme ako tím museli zažiť, aby sme sa posunuli, aby sme dozreli.

Keď som pred necelými dvomi rokmi z telerozhlasu odchádzal, napísal som, že sa o RTVS už nebojím. A som rád, že som sa nemýlil.

Otvorený list veľkej časti redakcie, v ktorom verejnoprávni novinári formulujú svoje obavy z ďalšieho smerovania tejto inštitúcie, hovorí o tom, že ho píše vyzretá redakcia,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie