Denník N

V RTVS končí ďalšia známa reportérka, Gabriela Kajtárová z rozhlasu

Gabriela Kajtárová ako vyslaná reportérka v Škótsku. Reprofoto - N
Gabriela Kajtárová ako vyslaná reportérka v Škótsku. Reprofoto – N

Kajtárová dala výpoveď sama, hovorí, že sa v poslednom čase stretávala s výčitkami, hrozbami aj opakovanými výzvami na odchod zo strany vedenia.

Kríza v spravodajstve RTVS sa nekončí. Tento týždeň dala výpoveď rozhlasová reportérka a moderátorka debaty Z prvej ruky Gabriela Kajtárová.

Známa je aj televíznym divákom, pre RTVS robila aj korešpondentku v Bruseli a pripravovala témy zo zahraničia. Nakrúcala napríklad reportáže o vystúpení z Veľkej Británie z Európskej únie v roku 2017.

V marci mal veľký ohlas jej status s podrobným opisom záverov disciplinárnej komisie voči prokurátorovi Vasiľovi Špirkovi. Kajtárová ich získala ako jediná novinárka, status mal vyše dvetisíc zdieľaní.

„Tento týždeň som odovzdala svoju výpoveď,“ potvrdila Kajtárová Denníku N. „Z verejnoprávnych médií odchádzam po desiatich rokoch, z čoho uplynulých päť v RTVS pre mňa bolo životnou skúsenosťou. Bola som súčasťou kolektívu, ktorému na verejnoprávnej službe úprimne záleží.“

Ako dodala, rozhodnutie odísť sa nerodilo ľahko, no zostať by bolo ešte ťažšie. V RTVS svoju budúcnosť momentálne nevidí.

Podpísala sa pod list

RTVS odchod reportérky nekomentovala. „RTVS nepovažuje za náležité, aby sa pre iné médiá vyjadrovala k individuálnym odchodom a príchodom zamestnancov,“ odpísala hovorkyňa telerozhlasu Erika Rusnáková.

Kajtárová bola spolu s šesťdesiatkou iných

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Médiá

RTVS za Machaja

Slovensko

Teraz najčítanejšie