Denník N

Drucker predvádza tantrické odvolávanie policajného prezidenta (udalosti týždňa)

Radičová, Štrasser, Bezák, Korda a Stach vyberajú udalosť, prešľap i podcenený moment uplynulého týždňa.

Iveta Radičová, bývalá premiérka

Udalosť týždňa

Chlapi v zelenom s obdivom hľadia na nové lietadlo pre našu vojenskú letku: jééj, aké je veľké, ani sa nám nezmestí do hangára. Samozrejme sa dajú hangáre zväčšiť, ale od roku 2008 či 2014 to azda už mohlo aj byť. Trochu som sa zľakla, či chlapi vedia, čo vlastne kúpili, keď akosi nevedeli rozmer. Či to vedia posúdiť, až keď fyzicky zbadajú, že čosi nesedí? A kto má hangáre zväčšovať? Jeden jediný, jedinečný dodávateľ!

Prešľap týždňa

Bezohľadnosť niekoľkonásobných vrahov je prekvapujúco šokujúca: nečakajú doma v kresle na vynesenie rozsudku, vezmú si pas, sadnú do auta, nepočkajú na políciu a jednoducho si odídu. Vskutku neočakávané správanie. Prečo to len tým policajtom robia?

Podcenená udalosť

Nie prekvapivo vyhral Orbán voľby. Svoju kampaň zdôvodnil slovami, že musel pritvrdiť, lebo je lepšie, ak Fidesz preberie agendu Jobbiku. Jobbik teda agendu má, a ostatná opozícia … vlastne žiadna nie je a nebude. Opozičný denník zanikol. Pravda bude len jedna, vládna. Pokoj, teplo a kľud.

 

Ján Štrasser, spisovateľ

Udalosť týždňa (žiaľ)

Prestávam tomu rozumieť: Maďari, čo v nedeľu zvolili Viktora Putinoviča Orbána za samovládcu národa – to sú tí Maďari, ktorí  

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Udalosti týždňa

Slovensko

Teraz najčítanejšie