Denník N

Z Úradu pre verejné obstarávanie potichu odišiel človek Smeru, teraz bude riešiť Bžána

Andrej Holák (člen komisie) počas prvého kola verejného vypočutia kandidátov na členov Rady ÚVO. Foto – TASR
Andrej Holák (člen komisie) počas prvého kola verejného vypočutia kandidátov na členov Rady ÚVO. Foto – TASR

Andrej Holák je na úradoch a štátnych firmách považovaný za predĺženú ruku Smeru, referenciu má aj z mýtneho tendra. Najnovšie stratil vplyv v dôležitom úrade, ale je novým šéfom firmy MH Manažment preslávenej kauzou Bžán.

Vplyvný úradník Andrej Holák už nie je podpredsedom Úradu pre verejné obstarávanie. Bývalý šéf služobného úradu (1. vláda Roberta Fica) a neskôr štátny tajomník ministerstva dopravy (2. vláda Roberta Fica) a bývalý šéf okresnej organizácie Smeru v Bratislave III skončil v prestížnej funkcii na ÚVO koncom marca.

„JUDr. Holák sa vzdal funkcie krátko pred uplynutím svojho funkčného obdobia. Funkcie sa vzdal k 31. 3. 2018,“ povedala hovorkyňa ÚVO Jana Zvončeková.

Holák medzitým prešiel do štátneho MH Manažmentu. To je právny nástupca Fondu národného majetku, ktorý sa zviditeľnil vysokými odmenami pre právnu kanceláriu Radomíra Bžána (pre kauzu skončilo jeho vedenie).

„Keďže uspel vo výberovom konaní a rozhodnutím jediného akcionára bol dňom 1. apríla 2018 menovaný do funkcie predsedu predstavenstva spoločnosti, rozhodol sa dňom 31. marca 2018 vzdať funkcie podpredsedu Úradu pre verejné obstarávanie,“ povedala hovorkyňa MH Manažmentu Scarlett Filipovičová.

Ide o výnimočnú udalosť. O post podpredsedu

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie