Denník N

Korda v Humennom: Zemepáni zo Smeru sa vás snažia zadupať do blata

Novinár Eugen Korda vystúpil v nedeľu na proteste v Humennom. Foto N - Tomáš Benedikovič
Novinár Eugen Korda vystúpil v nedeľu na proteste v Humennom. Foto N – Tomáš Benedikovič

Prečítajte si celý prejav novinára časopisu .týždeň Eugena Kordu, ktorý predniesol na zhromaždení v Humennom.

My namyslení Bratislavčania sem na východ nechodíme často. Ale dnes sme tu, lebo vám chceme povedať, že tu nie je „nič“, ako to do sveta vykrikuje Robert Fico. Tu žijete vy, ktorí chcete žiť slušný život a mať obživu pre svoje rodiny. Lenže dopracovať sa k takémuto životu je cez chápadlá smeráckej chobotnice skoro nemožné.

Vaši farmári by o tom mohli napísať celé romány. Lenže novodobým sociálnodemokratickým zemepánom nestačí obrať vás o majetok, ukradnúť vám poľnohospodárske stroje a zničiť zdravie. Im to nestačí. Oni vás musia zašliapať do bahna, aby všetci videli, kto je tu pánom. Pravda, pani Vaľová. Keby mali dereše, tak vás budú dvakrát do týždňa bičovať.

Aby moc týchto grázlov zostala zachovaná, museli zomrieť dvaja mladí ľudia: Janko Kuciak a Martinka Kušnírová. Aspoň v to ich vrahovia dúfali. Ich smrť nás však namiesto zastrašenia dostala na námestia, ich smrť spôsobila pád Roberta Fica a Roberta Kaliňáka, ale nestačila nato, aby sa od základu zmenila táto vláda.

To, čo nám tu vládne teraz, je výsmechom všetkým slušným ľuďom. Veď sa len pozrime na to, kto tu sedí v ministerských kreslách.

Pán Drucker, minister vnútra s boľavou chrbticou, ktorú vlastne ani nemá, ktorý vlastnou hruďou chráni celé týždne skorumpovaného policajného prezidenta. Jeho manželka zázračne zbohatla pri podnikaní v čase, keď pán minister zastával vysoké funkcie.

Alebo pani ministerka Matečná! Tá sa zas tvári, že je jedinou spravodlivou na svete, a pritom schvaľovala okrádanie farmárov a prečudesné prenájmy štátnej pôdy. Dnes hádže vinu na iných a volá farmárov na zmanipulované rokovania. A o čom chce rokovať? Nech odíde a prepustí miesto niekomu, kto bude mať skutočný záujem o ich blaho. Farmári z východu odmietli byť poslušnými bábkami v jej rukách a odmietli ísť na vopred zmanipulované stretnutie. Dobre ste urobili, hovorím!

Alebo taký predseda vlády! Ešte ani nestihol poriadne zohriať svoje kreslo a už vychádza na verejnosť  pochybné financovanie jeho luxusného bytu.

Nie, táto vláda nie je našou vládou! Je to vláda, ktorej jedinou a najhlavnejšou úlohou je pokračovať v kradnutí a krytí všetkých zločinov, ktorých sa celé roky dopúšťali oni a im blízki ľudia. Hovorím, v tejto vláde niet jediného človeka, ktorý by nemal maslo na hlave, ktorý by nebol zašpinený korupciou a ktorý by dennodenne neklamal.

Čo s tým?

Vykrikujete Do basy. Nepochybne by si to niektorí zaslúžili.

Demokracia nepustí a táto banda vládnych pajácov má dosť hlasov v parlamente. Tak čo s tým, pýtam sa.

Je to jednoduché, riešenie leží na stole. Pripomínajme im z námestí, že vieme, čo sú zač. Pripomínajme im, že vieme o ich pokrivených charakteroch, o ich zlodejinách, podvodoch, a pri najbližších voľbách lístky s ich menami namiesto do volebnej urny vhoďme do záchodov a žúmp. Lebo tam títo ľudia patria.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie