Denník N

Zlatica Kušnírová v Humennom: Už to budú dva mesiace, stále tápu v tme, nič nevyšetrili

Zlatica Kušnírová. Foto – tasr
Zlatica Kušnírová. Foto – tasr

Prečítajte si celý prejav Zlatice Kušnírovej, mamy zavraždenej Martinky Kušnírovej, ktorý predniesla na zhromaždení v Humennom.

Ďakujem všetkým, ktorí ste sem dnes opäť prišli. Už to budú dva mesiace, čo mi zavraždili moje deti. O chvíľu príde 5. máj, kedy by bol ich veľký svadobný deň, keď by išli spečatiť svoju krásnu čistú lásku pred Pánom Bohom. Oni sami sa na to veľmi tešili a my všetci s nimi.

Veľmi som sa tešila aj ja. Keď sa v roku 2015 ženil môj syn, bola som týždeň a pol po operácii srdca. Teraz som si povedala, teraz si to vychutnám naplno a zase nič. Všetko bolo už prichystané, až na maličké detaily.

Keď prišla Martinka domov, stále som sa jej pýtala, či mi nemá čo povedať. A ona mi odpovedala tak – joj neboj sa, nič také nehrozí. Pre objasnenie – stále som jej hovorila, keď sa už blíži svadba, že by som rada privítala nejaké vnúčatko. Ona mi na to povedala, že ešte na to nie je čas, po svadbe, mami, dokončíme domček a potom. Neprivediem dieťa do nepripraveného domu, nech má dôstojný život. Chceme s Jankom, aby sa narodilo a žilo poriadne.

Snívala som o tom každú chvíľu, kedy sa otvoria dvere a kedy v nich bude Martinka s Jankom a oznámia mi túto skvelú správu. Bohužiaľ, už to nikdy nebude. Už babka ich deťom nebudem.

Tak sme sa tešili aj s Jankovými rodičmi, koľkokrát sme sa doberali a delili už vnúčatá, ktoré ešte ani neboli. A všetko toto nám zobral vrah, ktorý jej prestrelil hlavu a Jankovi srdce. Len preto, že bojovali za spravodlivosť, žili poctivý život, ku ktorému sme ich celý život viedli a takto sme ich vychovávali.

Tak ako sa hovorí, povedz pravdu, prebijú ti hlavu alebo v Jankovom prípade srdce.

Nič sa vyšetrovaním nevyriešilo. Už to budú dva mesiace, stále tápu v tme. Preto prosím a žiadam takto verejne, nech začnú v tejto veci viac konať, nech sa nájde medzinárodný tím alebo policajná inšpekcia, nech nám konečne ukážu, čo našli. Zatiaľ nevieme nič, len toto, čo viete vy všetci.

Takisto sa nerobí nič s kauzami, na ktoré Janko poukazoval. Tých 73 oznámení, kde opisoval rôznych ľudí. Tí sedia stále na svojich miestach, nič sa nedeje, nič sa nekoná. Janko s Martinou preliali svoju krv zbytočne, nadarmo. Každý si robí po svojom. Pre ich mamon k peniazom mne zomreli dve deti.

Preto vás prosím a verejne vyzývam, aby ste nás v tom nedobrovoľnom boji, do ktorého nás vtiahli, nenechali samých. Lebo sami to nedáme. Myslím teraz mňa a Jankovu rodinu.

Ďakujem pekne, že aj dnes ste tu prišli.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie