Denník N

26 dní, ktoré zničili Druckerovu politickú kariéru

Foto N – Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Čo zostane v pamäti o Druckerovi ako ministrovi vnútra? Bol ním krátko, zatiaľ čo tlačovky o Gašparovi bývali dlhé a policajný prezident ho vo funkcii prežil. A aj to, že jeho manželka podozrivo obchodovala s pozemkami.

Ešte pred mesiacom to vyzeralo, že Tomáš Drucker môže byť úspešný v politike. Po 26 dňoch však odchádza. Na ministerstvo zdravotníctva vstupoval v roku 2016 ako „krízový manažér“. Tlaku na ministerstve vnútra, ktoré podľa svojich slov ani nikdy nechcel viesť, vydržal vzdorovať necelý mesiac.

1. Sľúbil razantnosť, rozhodnutie odďaľoval

Keď Tomáš Drucker pred oficiálnym vymenovaním do funkcie odchádzal od prezidenta Andreja Kisku, sľuboval, že bude razantný. Kiska viackrát zopakoval, že policajný prezident Tibor Gašpar má vo funkcii skončiť. Po stretnutí s Druckerom povedal, že v tejto otázke našli zhodu.

Nový minister si po svojom nástupe na rozhodnutie o Gašparovi najprv vyžiadal čas. Prešiel týždeň a novinári sa ho pýtali, kedy už rozhodne. Vyžiadal si viac času.

Najskôr hovoril, že rozhodne do niekoľkých dní, potom si času pridal a vyhlásil, že mesiac by mu mal na rozhodnutie stačiť. Minulý týždeň v utorok povedal, že sa už rozhodol

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koaličná kríza

Tomáš Drucker

Slovensko

Teraz najčítanejšie