Denník N

Sagan naznačuje, že sa zmenil. To bol mladý Peter, hovorí o incidente s hosteskou

Foto N – Peter Kováč
Foto N – Peter Kováč

Britský Guardian o Saganovi píše, že jeho popularita ho zaväzuje k tomu, aby naprával reputáciu cyklistiky. „Ako môžem cyklistike pomôcť? Budem sa snažiť byť sám sebou,“ reaguje majster sveta.

Je to najpopulárnejší cyklista súčasnosti a pri tmavej neistote, ktorá obklopuje Chrisa Frooma a jeho tím Sky, je Sagan lúčom svetla, ktorý ukazuje eleganciu a statočnosť, píše britský denník Guardian v rozhovore s Petrom Saganom.

Trojnásobný majster sveta tvrdí, že prekvapivá taktika na Paríž-Roubaix nebola plánovaná a hoci sa v cieli cítil dobre, na druhý deň od únavy takmer nevstal z postele.

Sagan okrem toho hovorí o tvrdej snahe rodičov pri náročných začiatkoch v Žiline, o dopingu v cyklistike aj o tom, ako sa zmenil.

„To bol mladý Peter, konal som nerozvážne a nemyslel som na dôsledky,“ hovorí o neslávnom geste spred piatich rokov, keď na pódiu chytil za zadok hostesku.

Skromné slovenské začiatky

„Na Slovensku nebolo jednoduché zlepšovať sa. Som preto hrdý na svoju rodinu aj brata Juraja, ktorý vybral tento šport a ja som ho nasledoval,“ hovorí Sagan.

„Moji rodičia sa stretli v reštaurácii, kde pracovali ako čašníci. Po určitom čase otec otvoril obchod. Bol len malý, no v tom čase stále patril k tým väčším v meste. Avšak po príchode supermarketov ako Tesco či Carrefour podnikanie mojich rodičov úplne upadlo. Otec potom otvoril pizzeriu, no rodičia museli

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Peter Sagan

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie