Denník N

Seriál Westworld pokračuje, my už vieme ako

V noci na pondelok pokračuje sci-fi seriál HBO. Prvú novú časť sme mohli vidieť v predstihu, tu sú naše dojmy.

Westworld nebol len najdrahším, najsofistikovanejším a podľa niektorých nadšených hlasov aj najlepším seriálom minulého roka. Fanúšikovia ešte nikdy neplodili také množstvo teórií a viac či menej uletených špekulácií o tom, kam sa príbeh vyvinie, ako keď sa prvá séria chýlila k finále. V zamotanom príbehu sa mohlo udiať čokoľvek.

Z takmer každej postavy sa mohol vykľuť robot. Mohli sme byť v troch časových rovinách. Alebo aj nie. Dve rozličné postavy sa mohli ukázať byť tým istým človekom. Kto, dopekla, je Arnold? – znela hlavná otázka a odpovedí na ňu bol bezpočet. A predsa nám scenáristi pripravili veľkolepý „mindfuck“, teda obrat v deji, ktorý tromfol všetkých špekulantov.

Ďalšia vlna predpovedí prišla, len čo fanúšikovia zistili, že tento western z budúcnosti o zábavnom parku, v ktorom od človeka nerozoznateľní androidi návštevníkom simulujú prostredie divokého západu, bude mať aj druhú sériu. Prvým dielom odštartuje na HBO tento víkend v noci z nedele na pondelok, my sme si ho však pozreli v predstihu. Tu je zopár odpovedí na otázku, aký je:

Nevidel som prvú sériu. Mám si najprv pozrieť tú?

Bude to lepšie.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kultúra

Teraz najčítanejšie