Denník N

Pellegrini: Drucker bol neúspešný príbeh, nový policajný prezident nebude mať biznisové styky

Foto – TASR
Foto – TASR

Nový minister vnútra má byť známy na budúci týždeň. Premiér hovorí, že nový policajný prezident nemá mať styky biznisového, rodinného či politického charakteru.

Premiér Peter Pellegrini hovorí, že 26 dní Tomáša Druckera ako ministra vnútra bolo neúspešný príbeh. Nejasne sľubuje, že nový policajný prezident už nebude mať podozrivé rodinné väzby, hoci jasne nepovedal, že to pri doterajšom policajnom prezidentovi Tiborovi Gašparovi problém bol. A opakovane spochybňuje protesty proti jeho vláde, protestujúcich umelcov označuje za časť umelcov.

Predseda vlády zatiaľ nepovedal, kto bude novým ministrom vnútra. Hovorí však, že by to malo byť jasné na budúci týždeň. Kým nebude mať nového ministra, nebude sa k tomu vyjadrovať a ani nebude komentovať kandidátov spomínaných v médiách, ako sú Denisa Saková, Viktor Stromček a František Imrecze.

„Želám si, aby som mohol nového ministra predstaviť začiatkom budúceho týždňa. Možno už budúcu stredu by mohol byť na stoličke ministra,“ povedal.

Rodinné prepojenia šéfa polície

Pellegrini nekritizoval odchádzajúceho policajného prezidenta Tibora Gašpara, ktorého opakovane označil za „maximálneho profesionála“, no zjavne vníma kritiku jeho prepojenia na Bödörovcov.

Premiér tvrdí, že kľúčové preňho je, kto bude dočasným prezidentom policajného zboru – aby tam nevzbudzovali podozrenie, že je polícia riadená niekým, kto má prepojenia, styky biznisového, rodinného či politického charakteru. Gašpar je rodina s Miroslavom Bödörom,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koaličná kríza

Tomáš Drucker

Slovensko

Teraz najčítanejšie