Denník N

Problém Smeru: nech vytiahne hocikoho, na každého sa niečo nájde. A trvá to krátko

Peter Pellegrini. Foto N – Tomáš Benedikovič
Peter Pellegrini. Foto N – Tomáš Benedikovič

Na každého nového nominanta Smeru sa veľmi rýchlo niečo nájde. A premiér Pellegrini, ktorý nie je tak naozaj premiérom, zatiaľ sadí zemiaky. Týždeň v kocke.

  • Zem a Vek odhalil, že bolševici Romanovcov nezavraždili. Tí v skutočnosti utiekli do Srbska aj s relikviami, ktoré od nich potom chcel Vatikán kúpiť za 250 miliónov dolárov. Oni ich však nepredali a z toho vyplýva, že Slovania sú lepší alebo niečo podobné.
  • Do Čiech sa vrátili pozostatky kardinála Berana, ktorý bol väznený, prenasledovaný a vyhnaný komunistami. Prezident Zeman sa ceremoniálu nezúčastnil a namiesto toho rečnil na zjazde komunistov.
  • Imrich Béreš zvolal tlačovku, na ktorú neprišiel Kňažko ani Bezák. Ohlásil, že začína, a vzápätí ohlásil, že končí.
Najmladší vnúčik Andrejko pozdravuje babičku z ďalekého Nemecka.

Hoci sa to zdá byť už dávno, v pondelok bol ešte ministrom vnútra Tomáš Drucker. Čakalo sa, čo urobí, a on odstúpil, pretože nevidel dôvod na odvolanie policajného prezidenta Gašpara. A keď si to človek prečítal, nedávalo to veľmi zmysel, ale tak bolo.

Namiesto toho, aby Drucker odvolal Gašpara, odvolal Gašpar Druckera. Ukázalo sa, že ani minister vnútra proti policajnému prezidentovi nič nezmôže. A aby to potvrdil, vystúpil potom aj Gašpar samotný a povedal, že stále neodstúpi a počká si na iniciatívu nového ministra vnútra. A to bolo niečo ako vyhlásenie vojny.

A tak sa toho ujal premiér Pellegrini, ktorý nebol tak naozaj premiérom a nebol tak naozaj ani ministrom, a oznámil, že Gašpar nakoniec odstúpi. V Smere sa totiž neodvoláva, ale to už nepovedal. 

Tomáš Drucker sa pobral a na rozlúčku poskytol rozhovor, v ktorom povedal, že spôsob jeho odchodu by mohol ľudí zaujať. A to bola pravda. Tomáš Drucker sa do dejín zapíše ako minister, ktorý ministroval síce zle, ale aspoň krátko a dokázal len to, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie