Denník N

Jeden mail od rozčúleného diváka

Do roku 1989 mi nadávali prívrženci totality, po Nežnej revolúcii nacionalisti a teraz sa to vracia zas.

Mailová komunikácia je v pôvodnej podobe bez úprav,
meno autorky/autora mailov je uvedené s iniciálou namiesto priezviska

Komunisti a ich apologéti mi začali nadávať za totality, keď som po okupácii 1968 odmietol poslušnosť. Verejne v médiách i v súkromných anonymoch. To trvalo až do Nežnej revolúcie 1989. Potom – ako vépéenkárovi – mi začali nadávať hlavne nacionalisti, v parlamente, na univerzite, v médiách. Zintenzívnilo sa to za mečiarizmu, keď to opäť nadobudlo až výhražný tón. Za Dzurindu to ešte doznievalo, ale potom som už odišiel do dôchodku, ozýval som sa len príležitostne, až anonymy úplne prestali.

Nadávky sa napokon opäť objavili až teraz. Prichádzajú v mailoch a novinkou je, že už to nie sú anonymy, ale majú svoju mailovú adresu, ba sú väčšinou aj podpísané. Vzhľadom na to by sa dalo teda povedať, že sa komunikačne kultivujeme, hoci obsah je stále rovnako vulgárny, agresívny, primitívny. Keďže to už nie je taký prúd špiny ako voľakedy, zvyknem aj odpovedať. Uvádzam príklad z tejto mojej korešpondencie. Na požiadanie rád poskytnem ďalšie.

Dňa st. 21. mar. 2018 Oľga S. napísal(a):

Kedy si už zavrieš papulu ty oddaný sluha komunistov. V súčasnosti zalezený v anále tzv. kapitalistov-chlebodarcov. Celý národ ťa má za saša, ktorý sa používa ako toaletný papier a po použití ťa vždy či komunisti aj kapitalisti kopnú do riti. Názorne sa podobáš na Magdičku Lasicovie, obidvaja ste ľudia bez chrbtovej kosti a Vaša arogancia a sprostosť sa schováva za PhDr., z ktorého sa vysmieval aj posledný člen tvojej milovanej strany.

Si iba šašo svojich pánov.

Odpovedal som:

Milá pani S.:

Ďakujem za Vaše posolstvo.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie