Denník N

V Smere sú stále opojení mocou

Od Roberta Fica je až smiešne poučovať občanov o tom, na čo majú a nemajú právo v demokracii.

Vládna koalícia na čele s politickou stranou Smer ukazuje občanom, že im patrí celá krajina.  Poučuje občanov, že to oni vyhrali voľby a oni majú právo nominovať ministra vnútra. To oni sú tí, ktorí rozhodujú o „živote a smrti“. O všetkom v našej krajine.

Áno, pán Fico, občania vám vo voľbách dali skutočne najviac hlasov, ale voliči neprikázali a nerozhodli, kto má byť ministrom vnútra. To vy, pán Fico, spolu s Dankom a Bugárom ste sa dohodli v koaličnej zmluve o tom, ako si rozdelíte korýtka. To neboli občania, kto o tom rozhodol. Takáto dohoda v našom ústavnom zriadení nie je nijako zakotvená. Je to iba akási vaša džentlmenská dohoda. Tak sa pýtam: prečo by ju mali občania akceptovať? Veď, koniec koncov, ani koaličná rada nie je v parlamentnej demokracii podchytená a stanovená v žiadnom zákone či v ústave. Prečo sa potom na to stále vyhovárate?

Občania vám nedali právo, aby ste takpovediac uniesli Slovensko. To vy, páni… Fico a jeho Smer, Danko a jeho SNS a Bugár a jeho Most ste zodpovední za „celú“ vládnu koalíciu. To vy spolu ste dopustili, že za slobodu slova sa v tejto krajine vraždí. To vy chránite policajného prezidenta Gašpara, ktorý miesto zabezpečenia bezpečnosti pomáha „našim ľuďom“.

O tom, že Fico, Kaliňák či Drucker nie sú politicky svojprávni, svedčí aj skutočnosť, že sa radšej vzdali, než by urobili zmenu na poste policajného prezidenta. To on, Gašpar, vám kladie podmienky odchodu. Zamyslite sa!

Za takéhoto stavu je až smiešne poučovať občanov o tom, na čo v demokracii majú a nemajú právo. Vážení páni vo vládnej koalícii, moc podľa ústavy Slovenskej republiky pochádza od občanov a nie od vás. Pochádza od občanov a oni vám ju na určité obdobie len prepožičiavajú. Vaša moc je len dočasná. Vy voličov odvolať a ani vymeniť nemôžete!

K upokojeniu celospoločenskej situácie neprispeje, ak si na post ministra vnútra vyberiete „Kaliňáka v sukni” alebo zvolíte hocijakého iného smeráka. To, že Smer takto koná a koaliční partneri sú ochotní vás v tom podporiť, je hra s ohňom. Takýto postup pripomína slová nebohého predsedu parlamentu „vyhraj voľby a môžeš všetko“.

Vážená vládna koalícia, Slovensko sa zmenilo, vražda Jána Kuciaka a jeho snúbenice ľudí prebrala! Mali by ste si to uvedomiť alebo sa porúčať.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Politici píšu

Komentáre

Teraz najčítanejšie