Denník N

7 najlepších jázd na bicykli v Burgenlande

Spoznajte Burgenlad na tradičnom či elektrickom bicykli. Čaká na vás 2500 kilometrov cyklotrás.

Od jednoduchých výletov pre celú rodinu po náročné vytrvalostné trate pre profesionálov. Iba v regióne okolo Neziderského jazera nájdete takmer 40 ciest pre cyklistov, medzi nimi aj slávnu B10 okolo Neziderského jazera. O skvelé zážitky pri jazde na bicykli nie je núdza nikde: v pohorí Rosalia vás trasa povedie cez rozľahlé lány jahôd.

Na mierne zvlnenom teréne slnkom zaliateho stredného Burgenlandu sa horskí cyklisti dosýta vybláznia na piatich skvelých trasách a na cyklistickej drezine sa po nepoužívaných koľajniciach preveziete po idylickej krajine. Južný Burgenland so svojou 260 km dlhou Rajskou cyklotrasou, 23 požičovňami a viac ako 200 kvalitnými e-bicyklami je eldorádom pre milovníkov elektrických bicyklov.

zdroj: Csaterberg Kellerstöckl, ©Burgenland Tourismus

Nechajte sa zlákať regionálnymi lahôdkami z kuchyne i vínnych pivníc. Ku kulinárskemu umeniu medzi Neziderským jazerom a malebnými vinicami patria i srdečná pohostinnosť a atraktívne prostredie. Počas prestávky na cyklistickom výlete si určite naplánujte návštevu v reštaurácii „Heurige“ s miestnymi špecialitami a dobrým vínom.

zdroj: © Neusiedlersee Radweg, Steve Haider

Sedem najlepších cyklotrás v Burgenlande čaká iba na to, aby ste ich preskúmali. Táto mekka cyklistiky ponúka športovcom i rozsiahle služby, ako sú požičovne a opravovne bicyklov, mapy cyklotrás a ubytovacie zariadenia pre cyklistov.

Na koľajniciach – Objavujte nádhernú krajinu na cyklistickej drezine!

Cyklistické dreziny, ktoré v závislosti od modelu odvezú 4 až 12 osôb, premávajú na starej železničnej trati dlhej celkovo 23 km. Počas cesty budete prechádzať idylickou krajinou slnečného stredného Burgenlandu: popri viniciach, slnečnicových poliach, tônistých lesoch a romantických dedinkách. Na svojej ceste môžete objaviť mnohé zaujímavosti: malé hrnčiarske múzeum, moderné múzeum architektúry a výstavu „Prírode na stope“ na malebnom zámku. Tak isto sa môžete nechať zlákať niektorým z miest popri trase určených na oddych či grilovačku. O plný žalúdok sa postarajú tri stanice, ktoré svojich hostí rozmaznávajú všakovakými dobrotami: od výdatnej desiatej či olovrantu po vyberané jedlá pre fajnšmekrov. Chutné múčniky a krémovú zmrzlinu nájdete v samostatnom pekárstve „Bahnhofsbäckerei“.

zdroj: Familie Rad Herbst, ©Burgenland Tourismus/Peter Burgstaller

V raji pre cyklistov pri Neziderskom jazere na vás čaká 40 cyklistických chodníkov s dĺžkou asi 1.000 km. Máte tak k dispozícii neskutočne veľa možností, kde sa môžete s chuťou oprieť do pedálov a nechať vietor, aby sa pohral s vašimi vlasmi.

Náš tip iba pre vás: využite kompy pre cyklistov s turistickou kartou Neusiedler See Card (na vybraných trasách získate zľavu až 50 %!)

 

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie