Denník N

Futbalista Weiss bol pri bitke, hudobníkovi rozrazili čelo

Hudobník Pavol Remiáš má na čele niekoľko stehov. Foto N - Matej Dugovič
Hudobník Pavol Remiáš má na čele niekoľko stehov. Foto N – Matej Dugovič

Po nočnom incidente museli spevákovi skupiny Zlokot Pavlovi Remiášovi zašívať čelo. Futbalový reprezentant Vladimír Weiss mladší ho označil za feťáčika.

Futbalista slovenskej reprezentácie Vladimír Weiss mladší bol nadránom z piatka na sobotu pri roztržke v bratislavskom podniku s rýchlym občerstvením Kuskus. Letiaca stolička rozrazila čelo Pavlovi Remiášovi, hudobníkovi a spevákovi zo skupiny Zlokot, známemu aj ako Lyrik.

V predajni kebabov pod bratislavským Manderlákom bola najskôr skupina mladých mužov, medzi ktorými bol podľa viacerých svedkov aj Vladimír Weiss mladší, vulgárna a agresívna. Keď ich predajca upozornil, aby nebúchali do stolov, hodil neznámy výtržník k pultu stoličku a trafil do hlavy hudobníka Pavla Remiáša.

Video: Filip Šebo účasť na incidente popiera: Ste na drogách?
Autor: Martina Pažitková

 

Ranu museli Remiášovi v nemocnici ošetriť a zašiť. Hovorí, že keď ho stolička trafila, krv mu zaliala tvár a oči. Útočníka nespoznal, no nebol to Weiss.

S ním bol v podniku aj bývalý reprezentant Filip Šebo, ten sa podľa Remiáša do roztržky aktívne nezapájal.

O prípade píše aj server aktualne.sk.

Útočník pred políciou ušiel

Útočníka svedkovia nevedeli identifikovať, po incidente podľa nich ušiel.

Reprezentant vo futbale Weiss bol podľa nich vulgárny aj po príchode polície. Denník N hovoril s tromi ľuďmi, ktorí boli v tú noc v podniku.

„Policajti spravili zo seba stenu medzi výtržníkmi a nami. Výtržníci utekali smerom k nám, museli ich zadržať. Neviem, čo by sa stalo, keby tam neboli,“ vraví Remiášov kamarát Dušan Maruňák.

Bratislavské rýchle občerstvenie, kde sa incident stal. Foto - Matej Dugovič
Bratislavské rýchle občerstvenie, kde sa incident stal. Foto N – Matej Dugovič

Ďalší návštevník podniku, ktorý chcel zostať v anonymite, hovorí, že skupina ľudí aj s futbalistami najskôr skandovala, smiala sa, ale potom začala búchať do stola a stolička od nich vyletela po upokojovaní obsluhou.

Okrem skupiny okolo futbalistov a okolo zraneného speváka už v podniku podľa neho iní hostia neboli.

Tento svedok hovorí, že jeden z výtržníkov sa Remiášovi vyhrážal, že „mu odtrhne hlavu, keď ho vonku stretnú“. To podľa neho počuli aj policajti.

Z incidentu nie je kamerový záznam. Pracovníci podniku tvrdia, že kamery nenahrávajú. Tí, čo mali počas incidentu službu, hovoria, že útočníka nevideli. Roztržky sú v tomto podniku podľa nich časté.

Polícia tvrdí, že celú vec vyšetruje.

„Občan zastavil na ulici policajnú hliadku, že v danom podniku Kuskus došlo k výtržnostiam,“ povedal denníku N zdroj blízky krajskému policajnému riaditeľstvu.

„Policajti vošli dnu a uvideli poškodeného s rozbitou hlavou a značne pod vplyvom alkoholu. Zistili, že mu ju rozbila letiaca stolička, ktorú hodil pravdepodobne niekto z davu zabávajúcich sa ľudí. Medzi týmto davom boli aj futbalisti Weiss a Šebo, ale ani personál, ani nikto z na mieste vypočutých ľudí nevedel povedať, kto tú stoličku hodil,“ povedal denníku N zdroj z polície.

Weiss aj Šebo vinu popierajú

S Weissom sa redakcii nepodarilo spojiť. V stanovisku, ktoré sprostredkoval hovorca Slovenského futbalového zväzu Juraj Čurný, Weiss svoj podiel na incidente popiera.

„Je mi ľúto, že ja alebo ktokoľvek z mojich priateľov sme spájaní s násilným incidentom, na ktorom nik z nás nemal nijaký podiel, okrem toho, že sme boli v tom istom čase a v tom istom priestore. Zasahujúcim policajtom sme zodpovedali na všetky otázky. Osobné antipatie voči mne alebo voči futbalistom všeobecne by nemali slúžiť ako základ na umelé vytváranie škandálov, ktoré nemajú s futbalom nič spoločné,” odkázal Weiss.

Podvečer na Twitteri Vlado Weiss označil zraneného Remiáša za feťáka, ktorý si potrebuje predať cédečká:

Remiášova nová jazva. Foto - Matej Dugovič
Remiášova nová jazva. Foto N – Matej Dugovič

Šebo vraví, že sa v noci išli spolu s partiou najesť a ľudia, ktorí ich spoznali, to využili a mali podľa neho vyvolať incident. „Čo sa stalo, nemalo so mnou ani s pánom Weissom nič spoločné, je to absolútne mimo nás,“ povedal.

„To vás nemusí zaujímať,“ odpovedal Šebo na otázku, s koľkými ľuďmi boli pri stole.

Šebo neodpovedal, či spolu s Weissom sedeli pri jednom stole s výtržníkmi. „Nevedeli sme, čo sa deje. Nepýtajte sa blbosti, povedal som vám, ako to je, a tým sme skončili.“ Po otázke, či sedeli pri stole s tým, čo hádzal stoličku, Šebo telefonát ukončil.

Futbalisti podľa Maruňáka a ďalšieho návštevníka sedeli pri jednom stole s výtržníkmi aj s mužom, ktorý hádzal stoličku.

Tréner a šéf zväzu ešte veľa nevedia

Tréner slovenskej reprezentácie Ján Kozák povedal, že o incidente nevie, nechcel sa k nemu vyjadriť.

„Snažíme sa k tomu získať všetky informácie, komunikujem aj s asistentom trénera,“ odkázal prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik.

„Personál tvrdí, že im nevznikla žiadna škoda, preto sa to zrejme bude vyšetrovať ako výtržníctvo,“ povedal zdroj z polície.

Vladimír Weiss mladší momentálne hráva za katarský klub Lekhwiya SC. V minulosti mal viackrát problémy pre vulgarizmy, na sociálnych sieťach napríklad nadával na konkurenčný klub. V reprezentácii zasa dostal pokutu za to, že sa po reprezentačnom zápase s ďalšími spoluhráčmi zabávali v noci na diskotéke.

Takýto obrázok s Vladom Weissom zverejnil Filip Šebo na Facebooku dnes, niekoľko hodín po nočnom incidente.
Takýto obrázok s Vladom Weissom zverejnil Filip Šebo na Facebooku dnes, niekoľko hodín po nočnom incidente.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie