Denník N

Otec Jána Kuciaka: Nič sa nezmenilo, treba protestovať. Za útokom vidím „našich ľudí“

Jozef Kuciak, otec zavraždeného novinára Jána Kuciaka. Foto - Mirek Tóda
Jozef Kuciak, otec zavraždeného novinára Jána Kuciaka. Foto – Mirek Tóda

Bol voličom Smeru, synove články nedokázal prečítať do konca. Teraz im už verím, hovorí Jozef Kuciak. Pellegriniho považuje za Ficovho poslušného poskoka, žiadnu zmenu nevidí.

Americké veľvyslanectvo na Slovensku udelilo tohtoročnú Cenu transparentnosti za odvážnu investigatívnu prácu a odhaľovanie korupcie novinárovi Jánovi Kuciakovi in memoriam. Ambasáda tiež rozhodla, že cena ponesie jeho meno. Ocenenie prevzali rodičia zavraždeného novinára a kolegovia z aktuality.sk. Aké boli uplynulé mesiace, ale aj roky predtým, sme hovorili s jeho otcom Jozefom Kuciakom.    

Čo pre vás znamená cena za transparentnosť, ktorú ste prebrali za vášho syna od amerického veľvyslanectva?

Je to ocenenie môjho syna, som na to hrdý. Aspoň vidno, že aj v zahraničí sledujú, čo sa stalo, nielen u nás. Vidíme, že sú s nami. Dúfam, že aj toto pomôže k tomu, aby sa na Slovensku niečo zmenilo. Zatiaľ sa nemení nič, všetko zostalo po starom. Vymenilo sa pár tvárí.

Aký máte pocit z toho, že novou ministerkou vnútra bude Denisa Saková, pravá ruka Kaliňáka, a exminister chodí na oficiálne stretnutia so zahraničnými delegáciami?

Môžem povedať, len to, že nič sa nezmenilo. Tí, čo ťahajú nitky, sú tí istí. Kryla mu chrbát vo všetkých kauzách, nech si každý o tom urobí svoj názor.

Ako by na to mala reagovať verejnosť?

Mali by 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie