Denník N

Moje kamarátky našli na Tindri lásku svojho života. Ja ešte stále hľadám

Lane Mooreová zo šou Tinder Live. Foto - Katia Temkin
Lane Mooreová zo šou Tinder Live. Foto – Katia Temkin

Americkej komičke sa nedarí nájsť životnú lásku, no ľudia z jej okolia mali na Tindri viac šťastia.

Píše Lane Mooreová, článok zverejňujeme so súhlasom The Washington Post

Moderujem úspešnú komediálnu šou nazvanú „Tinder naživo,“ s ktorou cestujem po celých Spojených štátoch. Keď som s tým pred štyrmi rokmi začínala, bola som na Tindri nová a hľadala som ozajstnú lásku.

Priatelia sa ma vtedy neustále vypytovali: „Naozaj si myslíš, že môžeš nájsť lásku na Tindri? Nie je to iba aplikácia na jednorazový sex? Prečo od toho očakávaš viac?“

Môj príbeh lásky

Okamžite som sa dostala do defenzívy. Uvedomila som si, že ak chcem nájsť partnera na Tindri, musí byť v mojej blízkosti aspoň jeden človek s podobným zmýšľaním.

Aj keď ma trochu odrádzali a frustrovali chlapíci, čo neodpísali, alebo muži, ktorí mi tvrdili, že sú v mojom meste práve na dovolenke (no jasné) – povedala som si, že som asi len výnimka z pravidla a aj toto je súčasť môjho príbehu lásky. Ostala som teda trpezlivá a vrátila sa späť k aplikácii.

Láska ako z romantickej komédie

Počas tých štyroch rokov nastali pri nazeraní na zoznamovacie aplikácie výrazné zmeny. Posledné mesiace mi kamarátky opakujú: „Práve som stretla skvelého muža, chvíľu už spolu randíme a je to tá najlepšia vec,“ a vzápätí dodajú, že sa spoznali na Tindri.

Ja aplikáciu používam každú chvíľu a lásku svojho života som ešte stále nestretla, preto sa musím prekonávať, aby som sa neuškrnula sa a nepovedala niečo ako: „Ó, naozaj?“ a potom nehodila stoličku o stenu.

Ako sa tak snažím upokojiť, uvedomujem si, že tieto príbehy sú dôkazom, ktorý potvrdzuje to, v čo som celé roky dúfala: že na Tindri je možné nájsť lásku ako z romantickej komédie. Pretože práve to všetci moji kamaráti robia.

A natruc mnohým kritikom zoznamovacích aplikácií, ľúbostné príbehy mojich kamarátok sú rovnako romantické, ako keby svojich partnerov spoznali v reálnom živote.

Je to zhoda

Keď som dostala pozvánku na svadbu priateľov, ktorí sa poznali z Tindra, bola

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vzťahy

Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie