Denník N

Fico má novú výhovorku, prečo sa nemôže odsťahovať od Bašternáka: Páčia sa mu iba domy od pochybných vlastníkov

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Bývalý premiér a predseda Smeru vyhlásil, že Smer nevie nájsť prezidentského kandidáta a Tomáš Drucker mal osobné problémy.

Predsedovi Smeru Robertovi Ficovi sa ani po takmer dvoch rokoch, čo sľúbil, že už nebude bývať v Bonaparte, nedarí odsťahovať. Za ten čas Fico striedal rôzne dôvody, prečo to nejde, teraz našiel ďalší. V rozhovore pre Pravdu vyhlásil, že sa mu páčia iba domy, ktoré vlastnia pochybní ľudia.

„Napriek hektickému obdobiu si stále veľmi intenzívne hľadám bývanie. Nájsť si normálne bývanie nie je také jednoduché,“ vyhlásil Fico. „Mal som pokusy, ale dnes nájsť bývanie v Bratislave bez toho, aby nebolo historicky zaťažené ľuďmi, ktorí boli takí alebo onakí, je takmer nemožné. Našiel som si jeden dom, ale medzi jeho predchádzajúcimi vlastníkmi bola aj jedna dlhoročne odsúdená osoba. Potom som si našiel druhý dom, ten bol zase napojený na nejakých škaredých podnikateľov. Nepotrebujem ísť teraz z kaluže do blata,“ povedal Fico.

Fico sa do Bonaparte, ktoré postavil Ladislav Bašternák, obžalovaný z krátenia dane, nasťahoval v roku 2012. Tvrdil, že platí nájom takmer 3-tisíc eur, bankové prevody o tom nikdy neukázal. Opozícia si myslí, že byt je v skutočnosti Ficov a považuje ho za úplatok od Bašternáka za to, že sa mu roky darilo krátiť dane bez toho, aby ho poriadne vyšetrovala polícia. Tá sa Bašternákovi začala venovať až potom, čo na to upozornili Denník N a Trend.

Fico v minulosti povedal, že ak Bašternáka obvinia z trestného činu, pochopí, že v Bonaparte už nemá čo hľadať.

Útočil na Kisku: Niekoľkokrát ma oklamal

Fico tiež priznal, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Ladislav Bašternák

Slovensko

Teraz najčítanejšie